Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок каза днес, че България

...
Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок каза днес, че България
Коментари Харесай

Генералният секретар на Интерпол:България е транзитна страна за криминални групи

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок сподели през днешния ден, че България е доста сигурна страна, само че е употребена като директна от задгранични бойци и проведени престъпни групи. Юрген Щок е в България поради 30-тата годишнина от подновяването на участието на страната ни в Интерпол. Той се срещна с премиера, министъра на вътрешните работи и основния прокурор.

София

На срещата министър председателят Бойко Борисов е подчертал върху сполучливото присъединяване на страната ни в разнообразни планове на Интерпол и реализирането на интервенции, свързани с битката с трафика на оръжия, опиати, хора и мигранти. Премиерът е дал висока оценка на извършените у нас образования, които тази година са три- за трафика на хора на Балканите, за откраднати оръжия и за закононарушения, свързани с моторни транспортни средства. Юрген Щок участва и на честването във Военния клуб на трийстата година от възобновяване на участието на страната ни в Интерпол.
Юрген Щок, общоприет секретар на Интерпол: Благодаря на българското държавно управление за дейното присъединяване в нашата организация. Разбира се, България е доста сигурна страна, само че тя е изправена пред някои провокации. Например, задгранични бойци употребяват България като директна страна, с цел да се придвижват към страните от Европейския съюз. Организирани престъпни групи също употребяват България за директна страна.
" България е една от двайсетте най- дейни страни в нашата организация, която се състои от 194 члена ", сподели още Щок. Според него страната ни интензивно употребява базите данни, обменя и дава информация и по този начин подсигурява сигурността и на другите страни от района. Потвърди го и министърът на вътрешните работи.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Всеки полицейски чиновник в действително време може да направи информация в разнообразни бази данни с милиони записи на търсени лица, моторни транспортни средства, документи за идентичност, оръжия и други данни, които се намират на сървърите на Интерпол.
Маринов благодари на Юрген Щок за помощта при следствието на атентата в Бургас през юли 2012-та. Малко по- късно той се срещна и с основния прокурор Иван Гешев и изрази удовлетворение, че прокуратурата се оглавява от човек, осведомен с работата на терен.
 Главният прокурор Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол Главният прокурор Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещаване в София по случай 30-годишнината от възобновява...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР