Генералният секретар на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана

...
Генералният секретар на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана
Коментари Харесай

Коя е новата лидерка на ХДС?

Генералният секретар на немския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе определена през днешния ден за новия водач на партията, заяви Франс прес.

Почти незнайна в Германия допреди две години, тази жена, родом от провинция Саар и с съвсем непроизносимо име, постоянно е наричана с буквите АКК, само че също по този начин с сериозното "Меркел номер две " и даже с леко презрителното "Мини-Меркел " поради предаността й към Ангела Меркел.

Тя ще би трябвало да резервира сплотеността на християндемократите, откакто бе определена за водач на партията с нежно болшинство от 51,7 % против съперника на центристкия курс на Меркел Фридрих Мерц. Той защитаваше концепцията за завой надясно с вярата партията да си върне гласоподавателите, които изоставиха ХДС и започнаха да гласоподават за крайната десница.

Петдесет и шест годишната католичка изключи опцията за преориентиране на партията от центъра в дясната част на политическия набор. Според нея е по-уместно ХДС да усили поддръжката си в центъра, с цел да си върне гласовете на гласоподаватели, пренасочили се към Зелените.

Крамп-Каренбауер е в партията от близо 40 години и макар сравненията с Меркел, тя има свои лични убеждения, които съгласно някои наблюдаващи те са много по-радикални от тези на канцлера, изключително по някои обществени въпроси и по миграционната политика.

Тя счита за неточност легализирането на гей браковете, което стана по времето на Меркел, защото по думите й това може да докара до други претенции, да вземем за пример "брак сред родственици или сред няколко души ". Освен това новият водач на ХДС прикани за неотложно експулсиране на всеки емигрант, приет за отговорен за осъществено закононарушение.

Крамп-Каренбауер е родена на 9 август 1962 година в град Фьолклинген, израства в обичайно католическо семейство с петима братя и сестри. Омъжена е от 34 години и има три деца.

След като приключва право и политически науки, тя влиза в ръководството на провинция Саар, където бързо си пробива път нагоре по ешелоните, до момента в който брачният партньор й гледа децата. От 2000 година е поредно министър на вътрешните работи, на труда, на фамилията, на спорта и на правораздаването в провинциалното държавно управление. През 2011 година става министър председател на тази дребна провинция на границата с Франция, където е доста известна.

На национално ниво тя става известна чак през 2017 година, когато печели доста оспорвани избори против социалдемократите. Близо една година по-късно става общоприет секретар на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР