Генералният секретар на Австрийската народна партия Карл Нехамер Австрийските консерватори

...
Генералният секретар на Австрийската народна партия Карл Нехамер Австрийските консерватори
Коментари Харесай

Австрийските консерватори предлагат постенето да бъде забранено за учениците мюсюлмани


Генералният секретар на Австрийската национална партия Карл Нехамер

Австрийските консерватори обявиха, че на учениците мюсюлмани не би трябвало да се разрешава да постят по време на Рамазана. Те споделиха това една седмица откакто дясното държавно управление във Виена разгласи фрапантни ограничения против избрани джамии и имами, съобщи ДПА.

" Когато религиозни ритуали - без значение на коя вяра - заплашват здравето на деца, е премината граница ", сподели генералният секретар на Австрийската национална партия Карл Нехамер.

Има " безчет " свидетелства от учители за възпитаници, които не могат се съсредоточат в учебно заведение, тъй като по време на интервала на постене през Рамазана се въздържат от храна и питиета, добави той.

Австрийската ислямска общественост упрекна АНП в " непрекъснати обиди и унижения ". " Това води до рисково отчуждаване в обществото ", сподели говорителка на общността.

Миналия петък австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че управляващите обмислят изгонването на до 60 турски духовници, обвинени във финансиране от Анкара макар възбраната за това в австрийското законодателство.

Курц разгласи и че седем джамии на арабска организация ще бъдат затворени, тъй като, както се твърди, в едната от тях са популяризирани салафитски възгледи.

Тези дейности разгневиха мюсюлманите в Австрия, само че и утежниха напрегнатите още отпреди това връзки на Виена с Турция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР