Генералният консул на Руската федерация в Генералното консулство във Варна

...
Генералният консул на Руската федерация в Генералното консулство във Варна
Коментари Харесай

Генералният консул на Русия: Дипломатическите ни отношения не влияят на туристите ни

Генералният консул на Руската федерация в Генералното консулство във Варна Владимир Климанов участва на честването на 142 години от освобождението на Добрич от турска власт. Той беше общителен да отговори на въпроси на Actualno.com.
Ваше превъзходителство, какво е възприятието да сте част от тържествата за освобождението на Добрич и има ли Ваши родственици, които са взели присъединяване във войната за освобождението на България?
За повторно съм тук и изпитвам възприятие на горделивост и възприятие на благодарност. Гордостта ми е, че моите предшественици са дали живота си за свободата на българския народ. А моята благодарност е към българския народ, който резервира тази светла памет и я носи през поколенията. А по отношение на дали мои родственици да са взели участие във войната за Освобождението на  България, не зная, само че на Докторския монумент в София е изписано едно име Клеманов. Не зная дали сме родственици, само че моята фамилия не е доста публикувана, тъй че е допустимо да имам някаква родствена връзка с този човек.
Планирани ли са нови съветски вложения в България – в енергетиката или в туристически комплекси като Камчия?
Миналата година във Варна се организира следващото 17-о съвещание на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Русия е подготвена да взе участие в строителството на АЕЦ – Белене. Сега се прави и отклонението „ Турски поток “, тъй че връзките в икономическата област се развиват.
А по какъв начин ще коментирате политическите ни връзки и по-конкретно разразилия се шпионски скандал и експулсирането на съветски дипломати?
Няма да го разясня, тъй като всички мнения са дадени на уеб страницата на нашето посолство в София.
Политиката оказва ли някакво въздействие върху решението на съветските туристи да почиват у нас?
Не бих споделил, че политиката въздейства или ще повлияе на решението им. Ще забележим, като пристигна времето.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР