Генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле е в България по

...
Генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле е в България по
Коментари Харесай

Генералният директор на ЮНЕСКО е в България

Генералният шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле е в България по покана на президента Румен Радев. Изграждането на интернационален институт за стабилно развиване в Югоизточна Европа и поддръжка за развиването на подводната археология в България бяха измежду тематиките, които двамата разискаха. По-рано през днешния ден Азуле изнесе лекция в Софийския университет за провокациите пред ЮНЕСКО.

Опазването на международното културно завещание и многообразието, както и опцията дамите да получат по-добро обучение и да се занимават с просвета са измежду целите на ЮНЕСКО, който Одре Азуле очерта пред академичната общественост в Софийския университет.

Организацията отдава все по-голямо значение на технологиите и изкуствения разсъдък - и като средство за съхраняването на културата, и като значим фактор за смяна на обществото.
Одре Азуле, ген. шеф на ЮНЕСКО: ЮНЕСКО също по този начин е и дом на науката и една от нашите задания е да се ориентираме в тази софтуерна гражданска война и по какъв начин да я използваме, с цел да реализираме нашите цели. Една от тях е шерването на научните знания - една от главните полезности на ЮНЕСКО.
Разговорите по тематиките от Аулата на Алма Матер продължиха и в Президентството, само че измежду тях беше и съдействието сред ЮНЕСКО и България. Румен Радев изрази вяра, че българското държавно управление ще поддържа меморандум за съдействие за основаването на институт за стабилно развиване в района, за който има и начално финансиране.

Румен Радев, президент на България: Говорим за научна съгласуваност в района - по този начин важна; за благоприятни условия наши учени от района да работят със световноизвестни учени за един център, който да предотврати отлива на младежи от нашия район и който ще има огромен обществен резултат. Одре Азуле, ген. шеф на ЮНЕСКО: Ще създадем този център дружно. Благодаря за дейната и градивна роля на България в ЮНЕСКО, за съдействието в региона на образованието и културата. Щастлива съм, че на следващия ден ще чествам с вас този толкоз значим и богат празник, който е и в духа на ЮНЕСКО. Колко е красиво да бъда до вас, с цел да честваме, писмеността, образованието и културата!
Одре Азуле ще взе участие в тържествата по случай 24 май и ще се запознае от близко с културното завещание на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР