Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин смята, че свързаната с

...
Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин смята, че свързаната с
Коментари Харесай

Роскосмос: Американските колеги са забравили технологии, които са ползвали преди 60 години

Генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин счита, че свързаната с американската лунна стратегия загуба на технологии и нуждата от основаване на нови се изясняват със промяната на генерации инженери, съобщи ТАСС.

" Не се колебая, че интервенцията по кацането на Луната е била осъществена, само че е необичайно по какъв начин американските сътрудници са не запомнили технологии, които са употребили преди 60 години, и в този момент се постанова да основават отначало всичко, започвайки от нулата ", сподели той на форума " Машук " в Пятигорск, отговаряйки на въпроса дали американски астронавти са били на Луната през 1969 година При това загубата на технологии той изясни със промяната на генерации инженери, предава Българска телеграфна агенция.

" Имало е потомство американски инженери, което си отишло, и всичко е изгубено - сподели Рогозин. - Започват да се задават въпроси - били ли са американски астронавти на Луната или не. Ако си били, за какво е нужно всичко да се основава отначало. А защото са си отишли хора, които са основали въпросните технологии, за нас това също е урок. "

През пролетта т.г. НАСА оповести, че новата й стратегия за кацане на астронавти на Луната е с наименование " Артемида ".

Рогозин също така означи, че НАСА може до края на тази година или началото на 2020 година да се откаже от услугите на Русия по превозването на американски астронавти до МКС с съветски кораби " Союз ". Той напомни, че американски астронавти летят до МКС с съветски ракети и кораби от 2011 година

" Земляните не би трябвало да чакат да колонизират други планети в близкото столетие - посочи Рогозин. - Това са красиви хрумвания, само че си даваме сметка, че в близкото столетие няма да има колонизация на друга планета. " Той разясни, че понастоящем няма нужда от колонизация и съществува техническа трудност, обвързвана с реализирането й. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР