Генералният директор на принадлежащия на Газпром курорт Красная поляна“ край

...
Генералният директор на принадлежащия на Газпром курорт Красная поляна“ край
Коментари Харесай

При меко казано странни обстоятелства: Поредна смърт на шеф от Газпром

Генералният шеф на принадлежащия на " Газпром " курорт „ Красная поляна “ край Сочи Андрей Круковски е умрял след рухване по туристическата пътека към Ачипсиската цитадела, съобщаваt съветските организации.

„ Той обичаше планините и откри покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, вследствие на рухването получи пострадвания, несъвместими с живота “, оповестяват от компанията.

Министърът на естествените запаси на Русия Александър Козлов разказа в телеграм канала си починалия като човек, направил доста за развиването на туризма в Сочи: 

„ Той направи повече за туристическата промишленост в Сочи, в сравнение с всеки различен. Той трансформира Красная поляна в курорт от международна класа. Всичко тук е обвързвано с Андрей, с неговата сила, със устрема му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним вечно: открит, въодушевен, млад, жив - същински ".



Следственият комитет на Русия заяви, че по случая с трагичната крах на Круковски е формирана предварителна инспекция.

Андрей Круковски, който съгласно съветски медии е обичал планината и е бил и добър планинар, е умрял на елементарна туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, благосъстоятелност на " Газпром " към останките на крепостта. Круковски има зад тила си изкачвания по съществени направления, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

Курортът „ Красная поляна “ е основан от съветския газов колос в границите на подготовката за проведената през 2014 година от Русия Зимна олимпиада. 

Шефът на " Красная поляна " е следващият управител на " Газпром ", който намира гибелта си през последните месеци. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на Газпром банк, както и труповете на жена му и щерка му. Всички са били убити, а съветската полиция разгласи, че Аваев е прострелял първо жена си и детето си, а по-късно се е самоубил.

Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на съветския милионер Сергей Протосеня, на брачната половинка му и щерка му. Те наели къща в региона за Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня умъртвил с секира и нож жена си и щерка си, а по-късно се обесил. Протосеня беше някогашен зам.-шеф на борда на шефовете на най-голямата компания производител и експортьор на съветски полутечен природен газ Новатек.

Според информация на CNN при започване на тази година са починали още Леонид Шулман, началник на превоза на сдружението " Газпром Инвест " и различен управител на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален шеф на Единния разчетен център на компанията. И за двамата като аргументи за гибелта им е посочено самоубийство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР