Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Красимир Папукчийски

...
Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Красимир Папукчийски
Коментари Харесай

Започва ремонтът и на жп участъка Оризово-Михайлово

Генералният шеф на Национална компания "Железопътна инфраструктура " инж. Красимир Папукчийски подписа контракта за рационализация на железопътния сектор Оризово-Михайлово, оповестиха от държавната компания. С осъществяването на дейностите по плана ще бъде удвоена цялата права с дължина 37 километра. Отсечката е част от огромната рехабилитация на линията Пловдив - Бургас.

Двупътният жп сектор сред Оризово и Михайлово ще бъде построен в по-голямата си част по ново трасе и ще разрешава скорост за придвижване на влаковете от 160 км/час. В рамките на плана ще бъдат построени нов стоманен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра. Също по този начин ще бъдат отстранени всички железопътни прелези като на тяхно място ще се изградят пет пътни надлеза и три пътни подлеза. По този метод ще се отстрани пресичането на едно равнище и ще се увеличи сигурността. Дейностите по обекта включват и възобновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и рационализация на системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъде обезпечен достъп за лица с понижена пъргавина до обновените приемни сгради и пероните на гарите и спирките.

Дейностите по контракта следва да приключат до 49 месеца и включват планиране и строителство, а неговата стойност е 217 982 167,08 лв. без Данък добавена стойност. Изпълнител на плана е ДЗЗД "Евро жп инфраструктура ", включващо компаниите "Инфраструктурно строителство " АД и испанската "Марко Обра аудитория " АД.

Обект "Модернизация на железопътен сектор Оризово-Михайлово " е част от план "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 " и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР