Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внесе официално в Министерството

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внесе официално в Министерството
Коментари Харесай

Кошлуков отговори: Министърът на културата няма право да се меси в работата на БНТ

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков внесе публично в Министерството на културата отговорите си до служебния министър Велислав Минеков .
В тях той 3 пъти акцентира, че включванията онлайн от брифинги на политически сили не съставляват прекъснване на програмата на публичната телевизия.
Миналата седмица министърът изпрати писмо до Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии, в което желае пояснение за какво в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " конференция на ГЕРБ във връзка абсурда с подслушванията е излъчена в директен ефир, макар че не е била заложена в програмата.
Ето и формалния отговор на генералния шеф на Българска национална телевизия:
Уважаеми господин Минеков,
В отговор на Вашия интерес към работата на Българска национална телевизия, адресирам следната информация. Отговорите са подредени съгласно Вашата номерация на въпросите.
Програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана.
 Велислав Минеков: Имам чувство за корупция Велислав Минеков: Имам чувство за корупция
„ Много от нещата, които съм си мислел, доста от нещата, за които съм се надявал, ще ги направя, ще ги извърша. Някои от тях ще ос...
Без подозрение Българска национална телевизия съблюдава Закон за радиото и телевизията. В работата си настоящите ни излъчвания се управляват от правилата за даване на навременна, достоверна, значима и отразяваща разнообразни гледни точки информация.
Припомням Ви, че програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните публицистични екипи. Съгласно Закон за радиото и телевизията нито УС на Българска национална телевизия, нито който и да е различен, в това число и министър на културата, имат право на интервенция в тяхната работа.
Отново Ви напомням, че програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана.
Визираното от Вас право на послание е категорично дефинирано в Закон за радиото и телевизията. Българска национална телевизия не е предоставяла това право на политическа партия.
Отново Ви напомням, че решенията на публицистичните екипи са самостоятелни и нито УС на Българска национална телевизия, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР