Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обеща националната телевизия да

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обеща националната телевизия да
Коментари Харесай

Емил Кошлуков обеща и новини на руски по БНТ. После и на други езици

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков даде обещание националната телевизия да пусне вести и на съветски език, откакто в понеделник пусна вести на украински.

 

В формалния си профил във фейсбук Кошлуков написа, че БНТ е социална телевизия, която " отразява всички гледни точки, няма политически пристрастия и дава думата на всички участници в публичния живот ".

 

По думите му позициите за и срещу Русия, Украйна, войната, джендър идеологията, както и всички останали линии на остро разделяне в публичното мнение ще продължат да намират място в ефира, тъй като те отразяват новините, а не ги основават.

 

" И да, ще имаме и вести на съветски. Общността на рускоговорящите в България е огромна, те имат потребност да знаят какво става в родината ни ", безапелационен е Кошлуков.

 

Той изяснява още, че Българска национална телевизия излъчва вести на турски (видео в ефир и на сайта), на украински (видео на сайта) и на британски (само текст).

 

" Предстои да пуснем вести на сръбски, британски и румънски (видео на уеб страницата ни), евентуално и на още езици по-късно. Радио България има вести на уеб страницата си (само текст) на всички тези езици, плюс немски, съветски, гръцки, испански и други, без украински ", написа шефът на малкия екран.

 

Емил Кошлуков изяснява, че концепцията е, от една страна, нашите български общности в чужбина да могат да гледат новините и на локалния език, а от друга - чуждоезичните групи от хора в страната, както и съседите ни, да се срещнат по-добре с нашия живот.

 

" Надявам се, че това оказва помощ за интеграцията им, за разбирането и опознаването сред съседите, за разпространяването и одобряването на информация за родината ни, а в последна сметка и за престижа ни като народ ", показва той.

 

По думите му е по-добре да чуят вести от Българска национална телевизия, в сравнение с от съмнителни източници: " И ние да чуем нашите сънародници, останали отвън територията на страната ".

 

 

След като Българска национална телевизия стартира да излъчва онлайн вести на украински, от посолството на Украйна благодариха за поддръжката на краткотрайно разселените жители.

 

Неочаквано обаче бе, че новината не бе обявена от малкия екран и медиите схванаха за нея от мрежите - когато украинското посолство показа на фейсбук страницата си линк към уеб страницата на Българска национална телевизия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР