Генералният директор на Би Би Си Тим Дейви се извини

...
Генералният директор на Би Би Си Тим Дейви се извини
Коментари Харесай

ВВС се извини за подвеждане, за да направи интервю с принцеса Даяна

Генералният шеф на Би Би Си Тим Дейви се извини откакто следствие откри, че журналистът Мартин Башир, който направи фамозното изявление с принцеса Даяна през 1995 година, е употребявал подвеждаща тактичност. 

Извинението пристигна първо от самият публицист, който сподели, че е нарушил публицистичната политика на корпорацията в опит да убеди принцеса Даяна да му даде извънредно изявление. Това става откакто Башир посочил на Чарлз Спенсър, брата на Даяна, подправени извлечения от сметки, които трябвало да потвърдят, че на двама души е било платено да наблюдават принцесата.

Интервюто направи Башир „ звезда “, откакто бе следено от близо 23 милиона души, които чуха от устата на Даяна, че в брака ѝ с Чарлз постоянно е имало трима души, визирайки Камила Паркър-Боулс. В днешното изказване на някогашния член на Върховиня съд Джон Дайсън, който организира следствието се споделя:

„ Би Би Си не съблюдава високите стандарти за честност и бистрота, които са присъщи за него, а това включва и покриване на истината при първото ппроведено следствие през 1996 година “.

Лорд Дайсън е изключително сериозен към някогашния шеф на Би Би Си Тони Хол за извънредно неефективното следствие. Сегашният общоприет шеф Тим Дейви съобщи, че корпорациоята приема изцяло резултатите от отчета на лорд Дайсън.

„ Не можем да върнем времето обратно с половин век, само че можем да се простим изцяло и абсолютно през днешния ден “, сподели Дейви.

Башир напусна Би Би Си по здравословни аргументи през април след няколко месеца болнични. 58-годишният публицист има четири сърдечни байпаса след интервенция и бе съществено болен с затруднения около ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР