Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков направи

...
Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков направи
Коментари Харесай

Кошлуков започна генералните промени в БНТ със смяна на шефа на новините

Генералният шеф на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков направи първата си кадрова смяна след встъпването му в служба при започване на месеца. Той е сменил шефа на Дирекция " Информация " Уляна Пръмова, която е дългогодишният кадър на медията, оповестява " Клуб З ". Източници на " Дневник " в публичната телевизия потвърдиха за измененията без да конкретизират какви са аргументите за тях.

Дирекцията дава отговор за новините и настоящите излъчвания в медията. На мястото на Пръмова е назначена Мариела Драголова, която досега беше изпълнителен продуцент на настоящото политическо предаване " Още от деня ", на което Кошлуков беше водещ единствено до преди няколко месеца.

Пръмова, която е и някогашен общоприет шеф на Българска национална телевизия, е била известена, че повече няма да е началник на новините в деня, в който се е върнала от отпуск. Тя пое дирекцията при започване на мандата на Константин Каменаров, който напусна поста, откакто получи условна присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

След напускането на Каменаров Съветът за електронни медии (СЕМ) уточни Кошлуков като краткотраен началник на Българска национална телевизия до избор на нов шеф. Дотогава - в продължение на година и половина, той беше програмен шеф на Канал 1, както и водещ на " Още от деня ". В едно от изданията на предаването той сподели междинен пръст в ефир, което докара до митинг пред постройката на малкия екран и искане на оставката му. По-късно се извини за държанието си, а Съвет за електронни медии наложи санкция от 3 хиляди лева на Българска национална телевизия.

По данни на " Клуб З " дружно с Пръмова са заменени и програмният шеф на Българска национална телевизия Надя Костова и шефът на БНТ2 Геновева Момчева. Костова отговаряше за стратегиите на четирите канала на публичната медия (БНТ1, БНТ2, Българска национална телевизия HD и Българска национална телевизия Свят).

След напускането на Каменаров се разбра, че държавната медия има задължения за над 37 млн. лв.. По време на чуването си пред Съвет за електронни медии като претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия Кошлуков изясни, че не е бил в ръководството и някой различен е взимал решенията, с цел да се стигне до това финансово положение на малкия екран. Той се разграничи от дейностите на предшественика си Каменаров.

Само няколко дни след встъпването си в служба Кошлуков предложи основаването на дирекция " Спорт " и номинира за шеф Сашо Йовков, който му беше противник в състезанието за общоприет шеф на малкия екран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР