Генералните мениджъри на клубовете от Националната хокейна лига (НХЛ) проведоха

...
Генералните мениджъри на клубовете от Националната хокейна лига (НХЛ) проведоха
Коментари Харесай

Клубовете в НХЛ обсъдиха няколко варианта за завършване на сезона

Генералните мениджъри на клубовете от Националната хокейна лига (НХЛ) организираха видеоконферентен диалог с ръководителя на лигата Гари Бетман, в който съществена тематика бяха вероятните разновидности за довеждане докрай на сезона.

Както и целият състезателен свят, най-силната хокейна лига в света също е спряла шампионата си поради пандемията от ковид.

В конференцията са взели присъединяване шефове на 24 клуба и съвсем всички от тях са се обединили към концепцията, че шампионата би трябвало да бъде доиграно. Разгледани са разнообразни разновидности, написа журналистът от TSN Дарън Дрегър.

Всички тимове обаче са на мнение, че преди да стартират плейофите, би трябвало да се изиграят още мачове от постоянния сезон. Едва ли обаче всичките 82 кръга от главната част на шампионата ще съумеят да се проведат.

По отношение на елиминациите всички шефове се сплотиха към концепцията спечелилите да се дефинират до три победи, а не до четири. Но за финала за Купа Стенли всички са единомислещи, че би трябвало да се играе в обичайния формат 4 победи в 7 мача.

Беше направено още едно предложение, което за момента не е отхвърлено. В първия кръг да се играе до две победи в три мача, във втория - до три от пет, а във финалите в Конференциите и в мача за купата във формат 4 от 7.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР