Генерал Уесли Кларк е роден в Чикаго през 1944 г.

...
Генерал Уесли Кларк е роден в Чикаго през 1944 г.
Коментари Харесай

Ген. Уесли Кларк: Молдова може да следващата цел на Путин


Генерал Уесли Кларк е роден в Чикаго през 1944 година Получава влиятелната стипендия „ Роудс “ и е признат в Оксфорд, където учи философия, политика и стопанска система. По-късно приключва и висше военно учебно заведение.
Снимка: btvnovinite.bg

В продължение на 34 години служи в редовете на американската войска, както и в Министерството на защитата на Съединени американски щати. Участва като пехотинец във войната във Виетнам.

В интервала 1997-2000г. Кларк е главнокомандващ военните сили на НАТО в Европа. Ръководи военната интервенция в Косово. През 2004 година, откакто завършва военната си кариера, се кандидатира за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия. Носител е на доста военни оценки, почетни трофеи, а също е и почетен с Президентския орден на свободата.
Снимка: btvnovinite.bg

Ексклузивно за войната в Украйна и борбите в България - Уесли Кларк приказва пред Светослав Иванов в „ 120 минути “.

Ще стартира с новината, популяризирана от съветските медии. Висш боен, военачалник Минекаев, споделя, че задачата на Русия е да вземе надзор над огромна територия, стигаща до Молдова, с което да прекъсне достъпа на Украйна до Черно море. Но би ли могло да бъде употребявано като мотив, че Молдова последваща? Например Русия да анексира Транснистрия от Молдова. Какво е мнението Ви за тази догадка?

Четейки изявленията на Путин и задачите му за първичната дипломация, които Западът и НАТО отхвърлиха, виждайки разположението на силите му – да, доста е разумно да се намерения, че Молдова е идната му цел. На мястото на Молдова бих работил старателно с НАТО, с цел да се укрепи Украйна, да се спре борбата в Украйна и да се изтегли Русия.

Американско - европейското командване в Щутгарт , Германия , разпределя голямо количество оръжия . Какво стои зад тази тактика ?

А какво стои зад тактиката на господин Путин? Амбицията на живота му да възвърне Съветския съюз и да лиши Източна Европа от правата на нациите да вземат самостоятелни решения за политическите си системи и за политическата им устременост. Това е обезпечено от Хартата на Организация на обединените нации. В случая на Украйна е обезпечено от Меморандума от 1994 година, подписан в Будапеща от Русия. А на господин Путин не му харесва. Иска да го махне.

Предвид това , в момента 14 народи , в това число Украйна , са базирали представители към работна група в Германия , в Щутгарт , която получава поръчки от държавното управление в Киев и провежда доставката на оръжия и муниции от разнообразни страни . За какъв тип оръжия става дума ?

В общи линии, изпратените оръжия са тези, за които Украйна е декларирала потребност, нужни във войната, за отбраната на Украйна против оръжията, които употребява господин Путин. Така че, когато силите на господин Путин нападнаха Киев, минаха през гористи и застроени региони, бяха употребявани противотанковите системи „ Джавелин “, усъвършенстваната LAW система – NLAW, наред с други доста потребни за задачата.

Сега борбата е в по-открит терен в Донбас, само че теренът към момента е доста кален и има доста водни трудности, тъй че не е напълно изсъхнало равно намерено пространство. И въпреки всичко, Украйна ще има потребност от още артилерия, повече бронирани бойни машини и танкове, както и летателни апарати, с цел да може да се бие с съветските сили. Представете си, фронтът е близо 500 км. – доста е огромна територията за пазене. Ако Вие сте агресорът, както е господин Путин, имате избор къде да нападнете. Ако сте защитаващият се – би трябвало да сте мощни на всички места. Бремето за Украйна е много тежко.

Споменахте противотанковите оръжия „ Джавелин “ към този момент има хиляди такива в Украйна , както и гаубици . Можете ли да обясните за феновете ни какви оръжия са това ?

Оръжието „ Джавелин “ е противотанкова управляема ракета, с която боец се прицелва към бронирана бойна машина или танк. Има система за прихващане, т.е. щом разпознае облика на задачата се захваща – ракетата се изстрелва и има електроника в бойната глава, която я насочва и уцелва задачата.

Вчера Съединени американски щати оповестиха , че ще бъдат доставени 120 дрона . Украинците знаят ли по какъв начин да боравят с тях ?

Украинците, както доста други народи в Източна Европа, имат доста добра просветителна система, доста са начетени и механически грамотни, нямат никакъв проблем с използването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР