Генерал Тошево. Трафопост в парка на добруджанското градче Генерал Тошево

...
Генерал Тошево. Трафопост в парка на добруджанското градче Генерал Тошево
Коментари Харесай

Град Генерал Тошево беше домакин на първия Пленер на уличното изкуство „Графити“ `21

Генерал Тошево. Трафопост в парка на добруджанското градче Генерал Тошево в област Добрич е трансфорат в арт пространство, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . До 19 юли градът беше хазаин на първия Пленер на уличното изкуство „ Графити “ `21.

В продължение на няколко дни четирима майстори на спрея от района са творили върху трафопоста в градския парк и са провокирали голям интерес измежду локалните поданици. По фасадата на оборудването са изрисувани емблематичните за Добруджа слънчогледи, красива българка с житни коси, гербът и признакът на община Генерал Тошево, както и къща с присъщата за нашето Възраждане архитектура. Инициативата се случва седмица откакто беше открита галерия с живописни платна на модерни български художници, творили в с. Красен в границите на пленера „ Бялата лястовица “. Арт събитието е подкрепено от общината и е по концепция на Мирослав Димитров, който рисува графити в родния си град Генерал Тошево, в Добрич и в София. Идеята на този първи по рода си пленер за Генерал Тошево е да се усъвършенства градската среда, като се облагородят и социализират някои по-неглижирани нейни елементи посредством модерни и ексцентрични форми на графичното изкуство, съобразени с околната среда, естествените дадености и културните обичаи на общината.

От общината показват: „ По този метод могат да се подтикват креативните търсения на младите създатели от района, посредством опция за дейна креативна работа, която да разпространява община Генерал Тошево като място с атрактивна градска среда, богато културно-историческо завещание и благоприятни условия за бъдещо развиване “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР