Генерал Тошево. Беседка от ново поколение радва от днес жители

...
Генерал Тошево. Беседка от ново поколение радва от днес жители
Коментари Харесай

Беседка от ново поколение е изградена в град Генерал Тошево в област Добрич

Генерал Тошево. Беседка от ново потомство радва от през днешния ден поданици и посетители на град Генерал Тошево в област Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Беседката е четириместна. Соларни панели върху покрива й генерират сила за зареждане на четири мобилни устройства по едно и също време - смарт телефон или таблет. Необходимо е единствено потребителите да имат USB-кабел.

Беседката е инсталирана на площад „ Бялата лястовица “, покрай паметника на Император Александър II. Идеята за това оборудване за отдих от ново потомство е на възпитаници, членове на Общинския юношески център. Изработката, доставката и монтажът са на стойност 7 200 лева с Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени от Капиталовата стратегия на Община Генерал Тошево.

Градът е четвъртият в страната след Пловдив, Бургас и Севлиево, който разполага с сходна енергийно самостоятелна апаратура. Конструкцията е неповторима, излята е от специфичен бял цимент. През нощта пейката ще бъде атрактивно осветена от слънчеви лампи.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР