Генерал от резерва или бивш премиер - Чехия ще избира

...
Генерал от резерва или бивш премиер - Чехия ще избира
Коментари Харесай

Чехия избира за президент между генерал от резерва и бивш премиер милиардер

Генерал от запаса или някогашен министър председател - Чехия ще избира нов президент сред Петър Павел и Андрей Бабиш, които получиха най-вече гласове на първия тур от изборите за държавен глава.

Генерал Петър Павел, който е бил ръководител на Военния комитет на НАТО, завоюва вота с близо половин % преднина по отношение на Бабиш при изборна интензивност над 68 на 100.
През идващите две седмици от акцията допускам, че главното нещо, за което ще приказваме, е дали има безпорядък, дали ще се върнем към върховенството на закона, към политиците, които съблюдават обещанията си и приказват транспарантно с обществото.
Петър Павел, претендент за президент на Чехия

Двама от претендентите, които отпаднаха от президентската конкуренция - професорът по стопанска система Дануше Нерудова и някогашният посланик Павел Фишер, оповестиха, че поддържат Петър Павел на балотажа. Чешкият министър председател Петър Фиала също застана зад неговата кандидатура.

Бабиш поздрави съперника си, само че го нападна, припомняйки за участието му в чешката Комунистическа партия. Седмица преди вота Бабиш се изправи пред съда по обвинявания в машинация с европейски дотации на стойност 2 млн. евро.
Аз съм единственият самостоятелен претендент, нямам спонсори. И е наивно да се има вяра, че те нямат спонсори, че нямат свои ползи.
Андрей Бабиш, претендент за президент на Чехия

В края на януари ще стане ясно кой заема мястото на Милош Земан в президентството. Мандатът на президента изтича през месец март.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР