Генерал-лейтенант Андрей Гурульов ни призовава да бъдем изключително откровени със

...
Генерал-лейтенант Андрей Гурульов ни призовава да бъдем изключително откровени със
Коментари Харесай

Руски генерал за истината, която не афишират: Третата световна вече е тук!

Генерал-лейтенант Андрей Гурульов ни приканва да бъдем извънредно откровени със себе си. Време е да признаем: „ Трета международна война към този момент е в ход “.

Върховният съд на ДНР издаде смъртна присъда на няколко задгранични наемници и няколко бойци от батальон „ Азов “. Според специалистите ДНР е посочила сериозността на желанията си, даде сигнал: не, момчета, това не са игрички и всички правила, които са били употребявани във връзка с наемниците в миналото, ще бъдат употребявани и в този момент. Ето какво сподели за това министърът на правораздаването на ДНР Юрий Сироватко:

„ Смъртното наказване като изключителна мярка за наказване може да бъде открито единствено за изключително тежки закононарушения, които протягат ръка на живота на човек. Доколкото ни е известно, на територията на ДНР, в това число и в неотдавна освободените територии, има стотици, в случай че не и хиляди случаи на убийства на цивилни с особена свирепост “.

В същото време, както неведнъж беше маркирано, всички права на военнопленниците в републиката се зачитат, а на територията на ДНР има 230. Те се хранят и им се оказва нужната здравна помощ. Интересно е по какъв начин се трансформира реториката на украинците, когато бъдат хванати. Например, един от бойците на въоръжените сили на Украйна, който постави оръжие, описа по какъв начин украинските командири мамят своите подчинени:

„ Започна артилерийска бомбардировка. Решихме да отстъпим, тъй като имаше малко убежища и доста хора. Решихме да се върнем обратно. И когато снарядите започнаха да летят все по-близо до нас, аз скочих в изкопа и се скрих. Тогава избухнаха два снаряда и момчетата съумяха да се отдалечат преди детонацията, само че аз не. Тогава вашите дойдоха. Вдигнах ръце и споделих, че се предавам. Искам да помоля всички да се вразумят, по този начин да се каже. Че ни заблуждават и просто ни водят до сигурна гибел. Тук има хора като нас, които също не желаят да гинат хора, в това число цивилни, и елементарни бойци, като мен, и доста други. Моля, свържете се с командирите, с цел да могат да бъдат избавени допустимо най-вече животи. “

Журналистът Юрий Пронко разиска тази тематика с члена на Комитета по защита на Държавната дума на Русия генерал-лейтенант Андрей Гурульов.

Юрий Пронко: Какво да вършим с тези военнопленници? Трибунал, смъртно наказване, пътешестване до не толкоз далечни места?

Първо и най-важно: има законодателството на Донецка национална република, на чиято територия всички тези фигури са направили закононарушенията си, за които ги съдят. Така че присъдата ще бъде постановена от съда на ДНР.

Тоест, съгласни сте с министъра на правораздаването на републиката, който не изключва потреблението на смъртно наказване?

Аз също не изключвам потреблението на смъртно наказване. Ако нямат мораториум върху смъртното наказване в републиката, значи всичко е по закон.

Но вие не различавате ли въоръжените сили на Украйна от националните батальони?

Разделянето им беше допустимо през 2014 година Те, апропо, по това време се сблъскаха между тях, сбиха се. Вярно, тогава те се бориха по-скоро за контрабанда, за пари. И осем години националните батальони образоваха своите бойци във военни учебни заведения, доста даже в чужбина. Някои бяха изпратени във ВСУ като офицери. Така че в този момент ВСУ и националните батальони са на практика едно и също нещо. Няма разлика.

Но щом ги заловят, незабавно стават готвачи и служители.

Значи като те настъпят по опашката, несъмнено, ще станеш готвач. Но мисля, че там се води следствие, не ги съдят по „ тройки”. За всеки случа търсят елементи – какво, къде и по кое време го е направил. Тогава последната точка ще бъде сложена от съда. Ако съдът реши, че би трябвало да има смъртно наказване за греховете, тогава няма смисъл даже да го обсъждаме. Решението на съда е решение на съда.

Ами задграничните наемници?

Каква е разликата? В какво е тя? Че този вид пристигнал да убива нашите хора за пари?

И тук виждаме по какъв начин през последните дни ВСУ гневно бият Донецк. Това нервност ли е?

Разбира се. Но ме е гняв, че не водим контрабатареен пердах, макар че това може да се направи.

И фактът, че те ще продължат да нанасят удари по Донецк, е изцяло понятен, тъй като техните разследващи средства най-вероятно към този момент са унищожени, а ние непрестанно смъкваме дронове. Те стрелят на сляпо. И е мъчно да не влезеш в Донецк, това е огромен град. Избират регион, център да вземем за пример и пускат там залп „ Град “.

Това се прави на първо място, с цел да се дестабилизира обстановката в самата република, тъй че хората да стартират да се възмущават за какво нищо не се прави. Къде са нашите дронове?

Трябва да се пресмята и да се бие. Да се бие, бие и бие. Всичко това е допустимо. Вече сме разкрили американските гаубици М777 и радарните станции, които американците сътвориха. Нашето съоръжение за електронна война открива доста точни координати. И ние ги целим добре.

А да се приканва към съвестта им е неефикасно. Вариантът е единствено един - те би трябвало да бъдат ясно разпознати и унищожени - както на позиции, по този начин и по маршрутите на превозване на боеприпасите. В последна сметка какво е " Град "? Боеприпасите за РСЗО се състоят от 40 големи снаряда. За да ги доставят, им би трябвало боен автомобил. И тези транспортни средства би трябвало да бъдат унищожени даже в покрайнините на огневите линии.

Центровете за взимане на решения въобще не са в президентството в Киев - ударите би трябвало да са неизбежни.

Защо не ударим инфраструктурата? Веригите за доставки.? Така резидентът споделя, че можем да отвърнем на удари по цели, които към момента не сме атакували. Той приказва на първо място за центровете за взимане на решения.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обясни този въпрос доста добре: някои от тези центрове за взимане на решения не се намират в Киев.

Ако приказваме за логистика, в този момент направихме главното – на процедура деелектрифицирахме главните железопътни линии. Тоест всичките им подстанции са разрушени, а влаковете би трябвало да се влачат с дизелови локомотиви, които са мобилизирани от цивилните.

Така че в този момент е належащо да се удря по складовете, по горивните и железопътните депа. И по този въпрос, мисля, към този момент се работи.

Ясно е, че е мъчно да се удрят мостовете с ракети, би трябвало да се употребяват доста ракети, тъй като доста от тези мостове са издигнати от нашите дядовци - и те са правили всичко добросъвестно. В Одеса, мостът трябваше да бъде ударен няколко пъти с ракети от половин звук. Там трябваше да бъде изпратена тритонна бомба, само че до момента това не е допустимо и няма смисъл да се употребяват такива снаряди.

Сега главното, което би трябвало да създадем, е да им покажете неизбежността на удара. Сега стопират влакове на 300-400 километра, където може и да не ги забележим. И оттова ги транспортират с коли, и то не в колона, а един по един. И те влачат товара по разнообразни пътища. По този въпрос би трябвало да им отдадем дължимото, те са станали умели, съумяват. И ние нанасяме удари някъде, само че е невероятно да се унищожи всичко, в случай че не е с нуклеарен удар. А ние сме се отказали от подобен.

Колкото до думите на президента за удари по центровете за взимане на решения. В Киев е доста ясно къде се намират тези центрове. Не в президентството, а в посолствата на Съединени американски щати, Англия или Германия. Ето къде са центровете за взимане на решения. И някой ден несъмнено ще дохвъри там.

И в случай че приказваме за центрове, които не се намират на територията на Украйна, тогава главната европейска централа е покрай Краков, в Полша. И това също е известно. Ние знаем доста повече. Просто не го популяризираме.

Значи това ще е Третата международна война?

А коя в този момент се води? Първата ли? Третата международна война към този момент е в ход – дано погледнем действително на нещата. Водим въоръжена война, война за храни, война за ваксини, икономическа война и осведомителна война. И всичко дружно е Третата международна война. Да не се заблуждаваме.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР