Генадий Гудков, руски десидент и бивш депутат в Държавната Дума

...
Генадий Гудков, руски десидент и бивш депутат в Държавната Дума
Коментари Харесай

Руски дисидент: Навални беше подложен на публична екзекуция, Путин е палач

Генадий Гудков, съветски десидент и някогашен народен представител в Държавната Дума с коментар за гибелта на Навални в предаването " Светът и ние ". Гудков до неотдавна живееше в Българя и в този момент е координатор на връзките на съветската съпротива с европейските институции, среща се във Франция.

Българска национална телевизия: Беше ли президзвестена гибелта на Навални предвид на всичко, което му се случи в последните години?

- Винаги съм считал, че това, което вършат, всички техни дейности са дейностите на палачи, които са ориентирани към постепенно умъртвяване на индивида. Мога да ви кажа, че когато бях офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), от дълго време в Съюз на съветските социалистически републики, един път желаех да ме затворят за половин час в карцера на съветски затвор. Просто желаех да усетя защо става въпрос. Искам да ви кажа, че става въпрос за мъчение за всеки един човек, счита се, че не може повече от 15 дни да бъде издържано това тестване. Може да полудееш и да имаш някакви други тежки последици. В течение на една година съзнателно го държаха Навални в изискванията на изтезания, доста жестоки, доста тежки изтезания, те желаеха да го прекършат, да прекършат духа му, да пречупят здравето му, няма подобен организъм, който да издържи една година в карцера. Това е нечовешко тестване. Това, че Навални се усмихваше, когато имаше опция, поздравяваше хората, това приказва за неговото геройство, за мощната му воля. Но здравето му не устоя. Още повече, откакто беше токсичен. Натровиха го три седмици се намираше в тежка кома и връщайки се в Русия, беше подложен на най-тежкия режим в съветските затвори. Това беше една мудна обществена екзекуция. Путин е главорез, той е садист, той не може да бъде страна в договаряния, не може да бъде началник на страната, няма нищо човешко в него. Той носи персонална отговорност за това ликвидиране. Това, което би трябвало да схванат жителите на България - Путин не е човек, това е безусловно международно зло в човешки образ. Не би трябвало да се има вяра на нито една негова дума. Не би трябвало да бъде считан за държавен водач, това е адово изчадие, което се намира в Кремъл. Човек, изцяло лишен от състрадание, от съвест, от способността да приказва истината. В него няма нито добродетелност, нито морал, нищо човешко няма у него. Бих желал българските жители, които считат, че Путин е Русия, би трябвало да знаят, че това не е по този начин. Той не е Русия, това е зложелател номер едно на Русия.

- Какво значи гибелта му за вашето дело в Русия?

За нас това е непреодолима загуба, подобен харизматичен, надарен, кадърен човек, не може да бъде сменен. Немцов беше погубен, Навални също беше погубен. Ще би трябвало да мине време, с цел да се образуват нови водачи. Смъртта на Навални е непреодолима загуба за света, за Русия, за съветската съпротива. Смятам, че гибелта му ще бъде сигнал за една по-твърда битка с режима. Ще бъде сигнал за осъзнаването от десетки, от стотици милиони хора в света за заплахата от Путин за цялата цивилизация. Ако през днешния ден не победим Путин, на следващия ден всяка страна може да бъде обект за бомбардировки, за офанзиви, удари, адрено оръжие. Това е значимо да бъде разбрано и гибелта на Навални през днешния ден потвърждава, злото би трябвало да бъде победено, че агресорът би трябвало да бъде осъден, че войната би трябвало да бъде спряна след цялостния погром на путинската войска. Поднасям съболезнования, за които Навални беше безценен.

- Има ли отношение гибелта на Навални към изборите в Русия?

- Не. Това не е избор, а незаконен, престъпен фарс. Няма никакво значение гибелта на Навални за изборите. За следващ път ще бъде показано какво съставлява Путин. Изборите ще бъдат фалшифицирани. Но хората в Русия се убедиха, че това е кървясъл, палачески, непоследователен режим и той би трябвало да бъде сломен.

- Какви ще бъдат идващите дейности на съветската съпротива?

- Сега потеглям към посолството на Русия във Франция, там ще има протест. Ще има митинги по целия свят. Призовавам Западът да не мълчи, да предприеме съответните механизми, наказания, против всички, които имат отношение към изтезанията, репресиите, към престъпните присъди, всички тези хора би трябвало да влязат в описите на нарушители, не би трябвало да могат да пътуват на където и да е било другаде, с изключение на към Северна Корея. Необходими са съществени крачки за поддръжка на Украйна, с цел да издържи на бойното поле и да реализира заслужена победа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР