Ген. Димитър Шивиков може да е кандидатът за кмет на

...
Ген. Димитър Шивиков може да е кандидатът за кмет на
Коментари Харесай

ГЕРБ гледа към ген. Шивиков за кмет на Карлово

Ген. Димитър Шивиков може да е претендентът за кмет на Карлово на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, научи „ Марица ”. Причината е, че досегашният градоначалник доктор Емил Кабаиванов към момента се двоуми дали да одобри поканата, макар подписаното съглашение сред Борисов и водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов за общо присъединяване на изборите.

Ген. Шивиков може да се окаже кметът на Карлово, определен още на първия тур, в случай че се огледа резултатът от изборите 2015 година Тогава Вътрешна македонска революционна организация събра 4600 гласа, а ГЕРБ 4200.

Потърсен за коментар от „ Марица ” регионалният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев разяснява, че въпросът към момента не е решен.

„ Кабаиванов към момента има съмнения за подписването на такова съглашение сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в Карлово. ГЕРБ като дисциплинирана партия ще извърши точка по точка споразуменията, в случай че господин Кабаиванов пожелае коалиция с ГЕРБ, само че към този момент договарянията вървят мъчно и има опция да не се случат ”, разяснява Георги Мараджиев. И добави, че политическа партия ГЕРБ има подготвеност да издигне номинацията на Данка Люртова.

„ Ако Кабаиванов не желае да извърши съглашението, подписано от Борисов и Христов, тогава ние можем да потърсим за съдружни сътрудници Вътрешна македонска революционна организация ”, сподели Мараджиев. Той напомни, че аритметично сметнато от изборите през 2015 година, в случай че Изпълнителната комисия вземе решение за коалиция с Вътрешна македонска революционна организация, можем да вземем над 8000 гласа още на първия тур, тъй че успеха на господин Кабаиванов не е сигурна ”, разяснява Мараджиев.

Той изясни, че двамата с Кабаиванов не престават да водят всекидневно диалози.

„ Общинската конструкция е добре готова за борба и единствено чака решението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов “, съобщи Мараджиев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР