GE Steam Power ще продължи да предоставя пълно обслужване на

...
GE Steam Power ще продължи да предоставя пълно обслужване на
Коментари Харесай

General Electric продължава работа по атомни проекти в Румъния и Турция


GE Steam Power ще продължи да дава цялостно обслужване на двата турбинни острова на АЕЦ „ Черна вода “ в Румъния в сходство с наскоро подписаното многогодишно съглашение с румънската компания Nuclearelectrica (SNN) на стойност 120 млн. $.

Междувременно в центъра за развиване на General Electric (GE) в Белфор стартира производството на първата парна турбина Arabelle за турската АЕЦ „ Аккую “, оповестява world-nuclear-news.org.

GE Steam Power доставя четири турбогенератора за първата АЕЦ в Турция по контракт с AAEM от 2007 година ААЕМ е консорциум сред съветската „ Атоменергомаш “, поделение на „ Росатом “ и GE.

Строителството на първия от четирите реактора ВВЕР-1200 стартира през 2018 година, като Русия обезпечава финансирането, употребата и ръководството на централата. „ Атомстройекспорт “ е главният реализатор на създаване на оборудването. Очаква се АЕЦ „ Аккую “ 1 да влезе в употреба през 2023 година, а останалите три енергоблока - след 2025 година

Според изискванията на съглашението сред GE Steam Power и Nuclearelectrica, двете парни турбини и генератора в румънската АЕЦ „ Черна вода “ ще бъдат предмет на обслужване и поддръжка до 2027 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР