ГДПБЗН откри 58 нарушения в увеселителни заведения и обекти в

...
ГДПБЗН откри 58 нарушения в увеселителни заведения и обекти в
Коментари Харесай

Откриха 58 нарушения в столични заведения по повод 8-ми декември

ГДПБЗН откри 58 нарушавания в увеселителни заведения и обекти в София във връзка със студентския празник 8-ми декември . Това заяви контрольор Йото Василев по време на брифинг на Министерство на вътрешните работи през днешния ден.

Извършените инспекции са над 500 в цялата страна. Съставени са 13 акта за нарушавания.

По време на инспекциите от страна на ПБЗН се следи за прецизно съблюдаване на работното време, основаване на организация и съблюдаване на сигурността, като недопускане на внасяне на оръжие, пиротехника и продажба на алкохол и тютюневи произведения на лица под 18.

От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че по време на студентския празник ще има засилено  полицейското наличие в регионите на питейните и увеселителните заведения.  Ще бъдат проверявани всеобщо водачи за шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Това заяви комисар Пламен Колев, зам.-началник " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Всички обекти, които ще бъдат проверявани във връзка празника са известени. Това са ресторанти, хижи, клубове и нощни заведения, увери той. Спрямо лицата, които ги стопанисват, са подхванати предварителни административни ограничения за основаване организация и недопускане на закононарушения и жестоко нарушение на публичния ред в самите обекти, добави още комисар Колев.

Направени са срещи и с частни охранителни филми и са разисквани методите за бърза връзка сред полицията и представителите на такива компании.

Проверките в заведенията не престават в цялата страна. 
 Полицията стяга контрола около студентския празник с 200 екипа и над 270 камери
Полицията стяга контрола около студентския празник с 200 екипа и над 270 камери

Предвидени са и повече от 800 дрегера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР