ГДБОП иззе 14 кг златни изделия от търговски обект във

...
ГДБОП иззе 14 кг златни изделия от търговски обект във
Коментари Харесай

Иззеха 14 кг златни изделия от търговски обект във Варна

ГДБОП иззе 14 кг златни произведения от търговски обект във Варна. Под управлението на Окръжна прокуратура-Варна се работи по досъдебно произвеждане за контрабанда на злато. Целта на следствието е да се откри произходът на златни украшения, предлагани в профилиран магазин в града, заяви Министерство на вътрешните работи.

Стоката е конфискувана, с цел да бъде тествано съществуването на всички държавни марки, изискуеми от специфична разпоредба за ювелирни произведения от доблестен метал с комерсиална цел, оповестиха на брифинг във Варна административният началник на Окръжна прокуратура-Варна – Красимир Конов, наблюдаващият случая прокурор и представител на структурата Радослав Лазаров и началникът на отдел " Североизточен " на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи комисар Деан Горанов.

Иззети са документи за генезис, показани от притежателите на магазина. Според тях златните украшения са добити през годините 1995, 1996, 2002 и 2007.

Предстои определяне на произхода на документите, както и дали се касае в действителност за доблестен метал или реплика на подобен.

Акцията е извършена в петък - 9 декември. Процесуалните дейности са осъществени при необходимост, след получен сигнал. Стоката /около 14 кг/ е конфискувана, с цел да бъде тествано съществуването на всички държавни марки, изискуеми от специфична разпоредба за ювелирни произведения от доблестен метал с комерсиална цел.

По време на полицейските дейности на място в комерсиалния обект са открити мъж и жена /на 41 и 42-годишна възраст/ - притежатели на комерсиалния обект и сдружението, за които има данни, че са съпричастни към осъществяването на незаконните дейности. До момента двамата нямат престъпни прояви.

Зам.-окръжния прокурор на Варна Радослав Лазаров изрази терзание, че предоставените им документи за генезис са с отминалост съвсем 30 години - съгласно тях златните украшения са добити през годините 1995 година, 1996 година, 2002 година, 2007 година Предстои определяне дали се касае в действителност за доблестен метал или реплика на подобен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР