Газпром“ спря подаването на синьо гориво по газопровода Северен поток-1“

...
Газпром“ спря подаването на синьо гориво по газопровода Северен поток-1“
Коментари Харесай

Газът за Европа: Транзитът по „Северен поток 1“ спря за 72 часа


„ Газпром “ спря подаването на синьо гориво по газопровода „ Северен поток-1 “ поради плануван годишен ремонт. Това е главната тръба, по която върви съветският газ за Европа.

Според информацията от „ Газпром “ газ още веднъж ще потече след три дни в събота.

В края на юли още веднъж имаше ремонтни действия и след тях подаването е към този момент едвам 20%. Въпрос е ще потече ли в събота газ и какви ще са количествата.
Второто прекъсване на поддаването на газ към Германия за по-малко от два месеца от " Газпром " изясняват още веднъж с профилактика. Не по този начин обаче виждат обстановката политиците в страната.

„ Путин играе игра със „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “. Мисля, че това е тип игра, разяснява министър председателят на Бавария Маркус Зьодер.

Газохранилищата в страната се пълнят по-бързо от предстоящото. Капацитетът им е напълнен над 83%. А главният снабдител на газ в страната към този момент не е Русия.

„ Ние в действителност не разбираме нуждата от тази възобновена техническа поддръжка, само че в това време Германия е по-добре готова. Пълним газохранилищата си по-добре, получаваме газ от Норвегия, Нидерландия, Белгия, а скоро и от Франция “, сподели Клаус Мюлер, началник на Федералната мрежова организация.

Германският канцлерът Олаф Шолц разиска вероятни доставки на гориво и от Испания.

А на този декор „ Газпром “ регистрира рекордна облага за първите 6 месеца на годината, макар наложените интернационалните наказания. Печалба от над 41 милиарда евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР