„Газпром“ очаква, че търсенето на руски газ в Европа в

...
„Газпром“ очаква, че търсенето на руски газ в Европа в
Коментари Харесай

„Газпром“ очаква ръст на доставките на руски газ за европейския пазар


„ Газпром “ чака, че търсенето на съветски газ в Европа в средносрочно бъдеще ще се усилва. Това е съобщил ръководителят на съветската компания Алексей Милер при срещата си с президента на Русия Владимир Путин.

„ Без подозрение е, че наклонността за растеж при търсенето на съветски га продължава, по тази причина в средносрочно бъдеще чакаме, че количеството, което се използва, доставките на газ на европейския пазар ще нарастват още повече “, е споделил той. По думите на Милер, през 2018 година делът на съветския тръбопроводен газ на европейския пазар е бил 36,7 %. Председателят на „ Газпром “ е съобщил на президента на Русия, че през 2018 година компанията е нараснала добива на газ с 5,7 % - до 497,6 милиарда куб м газ.

„ Увеличени са размерите от доставки на газ за чужбина. Поставихме следващ връх при доставките на газ за износ – 201,8 млрд.куб м, с 3,8 % повече от 2017 година или със 7,4 милиарда куб м повече “, е добавил той, представен от съветските организации.
„ На първо място би трябвало да се означи, че има повишаване на темповете на търсене на съветски газ от нашия главен сътрудник и клиент – Германия. Увеличението е с 9,5 % и през предходната година доставките ни в Германия са за 58,5 милиарда куб м. Това е повече от мощностите на „ Северен поток “, е означи ръководителят на „ Газпром “.

По думите му, компанията вижда огромни вероятности за съветския газ на китайския пазар, добавя Финмаркет. „ По „ Силата на Сибир “ дейностите текат с изпреварващи темпове. На 1 декември тази година ще стартират доставките на газ за износ за Китай от Чаяндинското находище, което ще въведем в употреба. Съответно ще стартираме доставки на газ за Китай. Без подозрение това ще е историческо събитие, ще стартираме работа на огромен пазар. Темпът на растеж на потреблението на китайския пазар съгласно данните за предходната година е 17,5 %, като това е най-динамичният, най-бързорастящ пазар на природен газ в света. Виждаме огромни вероятности за доставката на съветски газ “, е споделил той.

„ През тази година ще въведем също по този начин в употреба „ Турски поток “, като по двете тръби ще се доставят 31,5 милиарда куб м газ. Ще бъде издигнато продължението в границите на северния кулоар на газотранспортните мощности от Грязовец до компресорна станция „ Славянска “. Съответно това ще даде опция да се обезпечи подаването на газ по „ Северен поток 2 “, а също по този начин и за потребителите в Ленинградска област “, е добавил Милер.

„ Без подозрение една от главните задания на „ Газпром “ е обезпечаването на есенно-зимния сезон. В началото на интервала ние нагнетихме 72,27 милиарда куб м газ в подземните газохранилища, което ни даде опция да осигурим на ден изтегляне от подземните газохранилища на 812,5 млн.куб м. Това е исторически най-много. Най-общо през последните осем години компанията е нараснала с 31 % индикаторът за на ден изтегляне от подземните газохранилища при започване на интервала. За идния есенно-зимен сезон през 2019-2020 години планираме тегленето от подземните газохранилища да е 843,3 млн. куб м “, е споделил Милер.
„ През предходната година въведохме в употреба Бованенковското находище, референтно на Ямал: 4,9 трлн. куб м са запасите от газ. Експлоатацията на находището е пресметната до 2124 година. Въведената планова мощ на рандеман от това находище, 115 милиарда куб м газ. Сега през зимата дневно от това находище могат да се добиват 317 млн. куб м газ “, е добавил той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР