Газпром обяви в петък, че е изпратил официални известия до

...
Газпром обяви в петък, че е изпратил официални известия до
Коментари Харесай

"Газпром" започна да информира клиентите си за новата сделка за плащане на газа с рубли



" Газпром " разгласи в петък, че е изпратил публични вести до европейски клиенти с детайлности за новата процедура във връзка с закупуването на съветски газ с рубли.

" Разплащанията за доставка на съветски газ за експорт ще се правят в сходство с разпоредбите на Руската федерация “, подчертаха от компанията.

По-рано през днешния ден енергийният колос " Газпром " заяви, че износът му на природен газ се е нараснал за 9 европейски страни на годишна база, по-специално за Италия, Полша, Гърция, България, Хърватия, както и за Турция.
Компанията също по този начин означи, че производството на газ остава на почти същото равнище като през първите три месеца на 2021 година

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че Русия няма да приключи доставките на газ за Европа, в случай че купувачите не потвърдят заплащането в рубли още през днешния ден.

" Плащането на доставките, които се правят сега, не би трябвало да се прави през днешния ден, а би трябвало да се извърши в края на втората половина на месеца, април или даже началото на май “, сподели Песков на конференция на фона на подозрения, че Москва ще анулира доставките на газ заради липса на удостоверение от страна на клиентите за заплащането в рубли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР