„Газпром нефт“ до 2025 планира да инвестира в Сърбия 1,4

...
„Газпром нефт“ до 2025 планира да инвестира в Сърбия 1,4
Коментари Харесай

Газпром нефт ще инвестира в Сърбия 1,4 млрд. долара до 2025 г.


„ Газпром петрол “ до 2025 възнамерява да влага в Сърбия 1,4 милиарда $, съобщи на конференцията след договарянията с президента на Сърбия Александър Вучич.

„ Водещият съветски вложител в сръбската енергетика е компанията „ Газпром петрол “, която е вложила в дъщерната компания „ Нефтена промишленост на Сърбия към 3 милиарда и счита до 2025 година да влага още 1,4 милиарда $. Сега NIS е най-големият поданик в Сърбия и една от най-големите корпорации в Източна Европа “, е споделил Путин, представен от Интерфакс.

Сръбската NIS се управлява от „ Газпром петрол “ и е единствената компания в страната, занимаваща се с изследване и рандеман на нефт и газ. Обемът на рандеман през 2017 година е 1,4 млн. условни тона Основните индустриални мощности се намират в Сърбия, а представителства са отворени в Босна и Херцеговина, България, Румъния, Русия и Хърватия.

Компанията има нефтопреработващият цех в град Панчево, като през 2017 година в него са модифицирани 3,6 млн. тона. NIS господства на пазара на нефтопродукти в Сърбия, а мрежата от бензиностанции в Сърбия, Босна и Херцеговина, България и Румъния е над 400. Компанията работи на пазара с два бренда – NIS Petrol и GAZPROM.

По-рано съветската организация ТАСС осведоми, че по думите на президента на Русия Владимир Путин, страната е подготвена да вложи към 1,4 милиарда $ в развиването на инфраструктурата в Сърбия за прекосяване на газопровода „ Турски поток “ през страната. От „ Газпром “ пресмятат дължината на линейната част на газопровода през Сърбия на 403 километра.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР