„Газпром“ е завършил полагането на 50% от морския участък на

...
„Газпром“ е завършил полагането на 50% от морския участък на
Коментари Харесай

50% от „Турски поток“ е готов


„ Газпром “ е приключил полагането на 50% от морския сектор на газопровода „ Турски поток “, излиза наяве от известие на South Stream Transport B.V, дъщерната компания на „ Газпром “, отговаряща за реализирането на плана.

По-рано в изявление за турската организация Anadolu ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер съобщи, че компанията е положила съвсем 910 км от морския сектор, или 49 %.

„ На 6 март приключи полагането на 50 % от морския сектор на газопровода „ Турски поток “. Към днешна дата са положени над 930 км от газопровода в Черно море общо по трасето и на двете тръби. Корабът Pioneering Spirit, осъществяващ дълбоководното полагане на „ Турски поток “, мина в първата половина по дъното контролната точка от 706 километър от първата тръба на газопровода. По втората тръба 224 километра от газопровода са издигнати през 2017 година “, се споделя в известието.

Полагането на морската част от „ Турски поток “ стартира на 7 май 2017 година посредством кораба Audacia. На 23 юни 2017 година корабът Pioneering Spirit стартира полагане в дълбокия сектор и реализиране на по-нататъшното полагане на тръбите.
„ Газпром “ стартира строителството на морската част на газопровода „ Турски поток “ на 7 квас 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР