“Газпром“ днес ни върна подписан договор с най-голямото намаление на

...
“Газпром“ днес ни върна подписан договор с най-голямото намаление на
Коментари Харесай

Борисов: Цените на руския природен газ спадат с над 40 на сто

“Газпром “ през днешния ден ни върна подписан контракт с най-голямото понижение на цената на природния газ, което е с над 40%. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът дефинира това като алегоричен подарък и акцентира, че диверсификацията и конкуренцията действително демонстрират по какъв начин падат цените на „ синьото гориво “.

„ По време на договарянията трябваше да поносим изявления на извънредно некомпетентни хора, които въобще не вършат разлика сред търговски контракти, политически договаряния и политическа конюнктура. Проведохме диалозите професионално. Неслучайно навръх днешната дата от страна на „ Газпром ” ни върнаха контракта подписан. Има символика ”, акцентира Борисов.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че реализирано едно невиждано понижение на цените на природния газ, което ще направи българската стопанска система по-конкурентна. Тя означи и значимата роля на Европейската комисия в този развой. „ Благодарение на намесата на Европейска комисия можем да се похвалим с този отличен резултат “, сподели енергийният министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР