Газовата връзка с Гърция вече има Акт 14, а компанията,

...
Газовата връзка с Гърция вече има Акт 14, а компанията,
Коментари Харесай

Петков: До края на август газовата връзка с Гърция ще има Акт 15 и 16


Газовата връзка с Гърция към този момент има Акт 14, а компанията, която го построява, е поела ангажимент до края на август да получи и Акт 15 и 16. Това разгласи министър-председателят Кирил Пеков на ексклузивен брифинг в Министерският съвет.

Той предвижда, че, в случай че този период се съблюдава, съвсем незабавно ще е допустимо по интерконектора към България да тръгне азерски газ.

Петков подлага на критика забавянето на плана от предходни ръководещи, а енергийният министър в оставка предвижда, че в случай че периодите се спазят цените ще са по-ниски.

„ Ползите от интерконектора ще се усетят от всеки български жител и това ще се отрази директно на цената на живота на хората, тъкмо когато идва и зимата, обвързвана с енергийната рецесия. През последните 12 години бяхме очевидци на политическото отвращение на ГЕРБ да осъществят този план, което е било срещу националния интерес и напълно в полза на „ Газпром “. Така наречените евроатлантици действително прикрито са работили за интереса на „ Газпром “, сподели Кирил Петков.

„ От 1 октомври нататък, в случай че идващите няколко стъпки се изпълнят по верния метод, ще има осезаемо понижаване на цената, в резултат на това, че ще бъде употребена дейно по този начин наречената гръцка връзка “, съобщи министър Александър Николов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР