Газопроводите Силата на Сибир и Сахалин-Хабаровск-Владивосток ще бъдат обединени и

...
Газопроводите Силата на Сибир и Сахалин-Хабаровск-Владивосток ще бъдат обединени и
Коментари Харесай

Путин: Обединяваме газопроводите Силата на Сибир и Сахалин-Хабаровск-Владивосток

Газопроводите " Силата на Сибир " и Сахалин-Хабаровск-Владивосток ще бъдат обединени и включени в единната система за газоснабдяване на Русия. Това сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин на Източния стопански конгрес, съобщи ТАСС. 

" Плановете ни включват да свържем посред им газопроводите " Силата на Сибир " и Сахалин-Хабаровск-Владивосток, а по-късно да ги включим в единната система за газоснабдяване на страната, т.е. да решим всъщност (...) историческата за нашата страна, световна задача - консолидиране в едно цяло на газопреносните мрежи на запада и изтока на Руската федерация ", сподели президентът. 

По думите му, наред със строителството на газопровода " Силата на Сибир-2 ", това ще разреши освен " да се работи гъвкаво на международните енергийни пазари, само че и значително да се разшири програмата за газификация на Бурятия, Забайкалския край, други райони в съветския Далечен изток, да се обезпечат спомагателни запаси за индустрията му, да се обезпечи на градовете и селата екологично чисто гориво.

За газификацията на Камчатка ще се употребяват опциите на терминала за полутечен природен газ, който по думите на Путин към този момент е издигнат от съветска компания. Той добави, че тази сфера се развива интензивно в Русия, в това число в Арктика, където към този момент е задействан нов огромен план за полутечен природен газ, включващ цех за втечняване на синьо гориво без аналог в света, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Същевременно новопостроен газопровод Волхов-Мурманск-Белокаменка ще доставя нов огромен център за полутечен природен газ, който ще бъде основан в Мурманска област, сподели Путин. 

Осмият Източен стопански конгрес се организира във Владивосток от 10 до 13 септември под надпис " По пътя към съдействие, мир и подем ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР