Газопроводът Северен поток 2 не отговаря напълно на европейското право

...
Газопроводът Северен поток 2 не отговаря напълно на европейското право
Коментари Харесай

Бербок: "Северен поток 2" не отговаря напълно на европравото, затова не е сертифициран

Газопроводът " Северен поток 2 " не дава отговор изцяло на европейското право и това е повода сертификацията му да е спряна, разгласи немската министърка на външните работи Аналена Бербок по време на посещаване в Киев.

За стартирането на газопровода компанията оператор на плана би трябвало да получи регистрация като самостоятелен газопреносен оператор.

На 16 ноември Федералната организация за регулация на мрежите спря сертификацията заради въпроси от организационно-правен темперамент.

Регулаторът уточни, че процесът ще се възобнови, когато компанията с централа в швейцарския град Цуг съобщи главния капитал на немския сегмент в благосъстоятелност на немското дъщерно дружество.

От своя страна съветското външно министерство прикани Германия и Европейския съюз да не проточват и политизират узаконяването на " Северен поток 2 " .

Аналена Бербок ще беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров на следващия ден в Москва.

Междувременно стана ясно, че съветският газов колос " Газпром " не е декларирал на днешния търг спомагателен пренос на газ през Украйна и потенциали за подаване през Полша по газопровода " Ямал-Европа " за февруари.

От 21 декември физическото подаване на газа по оборудването се прави в реверсивен режим от Германия за Полша.

Според немската външна министърка напрежението сред Руския и Украйна би могло да се уталожи с инструментите на дипломацията. Та обаче предизвести, че всяка по-нататъшна нападателна стъпка от страна на Русия ще коства скъпо в стопански, стратегически и политически проект.

А украинският ѝ сътрудник Дмитро Кулеба съобщи, че Киев и Берлин желаят да съживят четиристранните мирни договаряния за слагане на завършек на войната в Източна Украйна - така наречен " Нормандска четворка ", която включва Германия, Фрнация, Украйна и Русия.

На този декор съветски бойци и бойни машини започнаха да идват в Беларус за взаимни учения идващия месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР