Газопроводът „Северен поток 2“ има чисто търговски характер, а също

...
Газопроводът „Северен поток 2“ има чисто търговски характер, а също
Коментари Харесай

Лавров: „Северен поток 2“ ще повиши нивото на позитивна енергийна взаимозависимост между Русия и ЕС


Газопроводът „ Северен поток 2 “ има чисто търговски темперамент, а също по този начин цели да увеличи равнището на положителна енергийна причинност сред Русия и Европейски Съюз. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.
По думите му, нечиста сделка е това, че Русия посредством строителството на газопровода надали не се стреми да отслаби или внесе ерес измежду Европа. Той дефинира това изказване също по този начин и като неуместно. Лавров добави, че Москва е за създаване на необятно и заслужено съдействие в целия европейски континент, основано на правилото за идентична и неделима сигурност.

„ Северен поток 2 “ има чисто търговски темперамент. Реализацията на плана е предопределена за диверсифициране на трасетата за доставка на газ, за премахване на директните опасности. В последна сметка и за угаждане на растящото търсене от стопанската система на европейските страни на енергийни запаси, усилване на енергийната сигурност на целия европейски континент “, декларира министърът на външните работи на Русия в изявление за словашкия вестник „ Правда “. „ Между другото, за повишение на равнището на положителна икономическа причинност сред Русия и Европейския съюз, която е в основата на взаимноизгодните връзки и стабилността на европейския континент “, прибавя още Лавров.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби за транспорт на газ с потенциал от общо 55 милиарда куб м газ годишно по дъното на Балтийско море – от крайбрежието на Русия до Германия. Новият газопровод ще бъде издигнат редом на настоящия „ Северен поток “. Той ще минава през териториалните или изключителните стопански зони на страните, ситуирани по крайбрежието на Балтийско море – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Компанията, оператор на „ Северен поток 2 “, Nord Stream 2 AG към този момент има позволение от съвсем всички страни, като се изключи Дания.

Срещу плана за газопровода неведнъж се оповестиха Полша, някои от латвийските страни, както и Украйна, като те получиха на интернационално равнище поддръжка от Съединени американски щати. От самото оповестяване на плана за газопровода се твърди, че Русия има освен търговски, само че и политически претекстове за реализиране на плана. Руската газова компания „ Газпром “ от своя страна разяснява нуждата от построяването на „ Северен поток 2 “ с изтощаването на находищата наоколо до настоящето трасе през Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР