Газопроводът Северен поток 2“ е поставен на пауза“, докато Европейската

...
Газопроводът Северен поток 2“ е поставен на пауза“, докато Европейската
Коментари Харесай

ЕК временно спря проекта „Северен поток 2“

Газопроводът „ Северен поток 2 “ е „ подложен на пауза “, до момента в който Европейската комисия изследва сходството на плана с европейската енергийна политика. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, представен от Ройтерс.

Превърналият се в ябълка на раздора в Европейски Съюз план е планиран от съветския енергиен колос „ Газпром “, като той има за цел да  удвои количеството газ, който тече от Русия напряко към Германия, заобикаляйки директни страни като Украйна.

Износът на артикули от Русия е подложен под зорко наблюдаване на фона на скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна. Русия отхвърля изказванията, че възнамерява да нахлуе в Украйна, заявявайки, че може да разполага войски на личната си територия, както откри за добре.

„ Очевидно има избрани дейности от съветска страна, които задействаха следствието на Европейската комисия дали в тази обстановка  „ Газпром “ работи сходство с пазарните правила. За страдание казусът с въоръжаването на газовите потоци не е нов ", разяснява Домбровскис.

По думите му Европейски Съюз ще направи всичко допустимо, с цел да не разреши на Русия да употребява природения газ като оръжие.

„ Северен поток 2 “, който е положен по дъното на Балтийско море и свързва Русия с Германия, бе приключен през септември, само че към момента чака позволение за влизане в употреба от регулаторните органи в Германия и Европейски Съюз.

Домбровскис съобщи още, че Европейската комисия възнамерява да положителни пакет от финансова помощ на стойност 1 милиард и 200 милиона евро за Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР