Газопроводът Северен поток-2 е напълно завършен и готов за експлоатация.

...
Газопроводът Северен поток-2 е напълно завършен и готов за експлоатация.
Коментари Харесай

"Северен поток-2" е готов за експлоатация, обяви "Газпром"

Газопроводът " Северен поток-2 " е изцяло приключен и подготвен за употреба. Това е съобщил по време на конферентен телефонен диалог с вложителите в плана зам.-ръководителят на виновния отдел в " Газпром " Алексей Финников, съобщи ТАСС.

" Готови сме за стартиране " , декларирал той.

Освен съветския газов колос в строителството на газопровода участваха френската компания " Анжи ", австрийската OMV, британско-нидерландската " Роял Дъч Шел " и немските " Винтерсхал " и " Унипер ". " Северен поток-2 " ще обезпечи директен достъп на съветско синьо гориво до потребителите в Германия.

Първата тръба на газопровода към този момент е заредена с механически газ, а втората е в развой на подготовка за пълнене, добави топ мениджърът на газовия холдинг. Финников обаче отхвърли да разкрие по какъв начин напредва процесът по узаконяване на компанията Nord Stream 2 AG като самостоятелен транспортен оператор.

Строителството на " Северен поток-2 " беше изцяло приключено на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше газопроводът да бъде подготвен още до края на 2019 година, само че планът беше занимателен поради глобите на Съединени американски щати. Газопроводът се състои от две линии с общ потенциал 55 милиарда куб. м годишно, които минават от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР