Гъст дим, придружен с остра задушлива миризма – това дишат

...
Гъст дим, придружен с остра задушлива миризма – това дишат
Коментари Харесай

„Факултета“ трови жестоко въздуха на столичани! Ромите се отопляват с дрехи втора ръка…

Гъст пушек, съпроводен с остра задушлива миризма – това дишат столичани в кварталите „ Западен парк ” и „ Овча купел ” от началото на студените дни. Данните за въздуха регистрират, че замърсяването на атмосферата в този регион на София е най-критично, предава Би Ти Ви.

Според локални поданици миризмата и гъстият пушек идват от виетнамските общежития и „ Факултета ”.

Пушекът идва от горичката сред „ Факултета ” и „ Овча купел ”. Според поданици на квартала най-задимено е през нощта, само че 11 преди обед, когато нашият екип е на място, също гори.

От останките от изгоряла гума и кабели на всички места в близост излиза наяве, че тук е мястото, където се горят кабели за продажба и преработване. Точно против сметището има пункт за изкупуване на метали, а против него, заварден с високи огради и тел двор, в който се горят по-големи количества кабели.

Работниците се разбягват щом виждат камерата ни, а кабелите не престават да горят.

По права линия тази база за горене на гуми и кабели се намира едвам на към 500 м. от блоковете в кв. „ Овча купел ” и в непосредствена непосредственост до къщи с деца в махалата.

Кабелите и кумите, които се горят във „ Факултета ” са единствено част от източника на гъстия смог. От къщите на хората също идва тежък нехарактерен за горене на дърва пушек. Причината е нова мода за отопление в махалата през този сезон – ромите към този момент се отопляват като горят облекла втора ръка.

Един кубик облекла втора ръка коства към 30 лв.. За отопление се употребяват и облеклата, оставени към кофите за отпадък. Докато текстилът, чантите и обувките горят, като се изключи че изхвърлят отрова в атмосферата, запушват и комините.

За да решат този проблем, жителите на „ Факултета пробиват дупка в стената и изпускат дима напряко в атмосферата посредством кюнец.

Има други, които вместо облекла, горят в печките си остарели автомобилни гуми.

Данните демонстрират, че по обед, когато екипът ни снима във „ Факултета ”, въздухът е минимум нечист. Нощем от горенето на кабели, гуми и остарели облекла гъстият смог задимява и обгазява близките квартали „ Западен парк ”, „ Разсадника ” и „ Овча купел ”.

Според зам.-кмета на общината Николай Вушовски причина за гъстия пушек е, че кварталите нямат топлофикация или газификация и близо 30 хиляди души се отопляват на твърдо гориво.

„ Със сигурност има хора, които палят гуми и кабели. Въздухът, който дишаме изобщо не се отличава от този, който е в София, с дребни изключения ”, съобщи Вушовски.

По думите му е основана специфична организация, взаимно с способените органи.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР