Гъсеници по зелето – как да се справите с тях,

...
Гъсеници по зелето – как да се справите с тях,
Коментари Харесай

Гъсеници по зелето – ефикасен метод за елиминирането им

Гъсеници по зелето – по какъв начин да се справите с тях, без да употребявате химия

Зелето е доста значим и потребен зарзават. Салатата е вкусна както прясна, по този начин и маринована. Зелето се употребява в пайове и супи. Списъкът продължава и продължава. Не единствено това, зелето е незаменимо за тези, които желаят да отслабнат, в допълнение, то има високо наличие на витамини.

За да отгледате добра годишна продукция от зеле, би трябвало да се погрижите за него. Подхранване, поливане, плевене-разхлабване, това е разбираемо. Но би трябвало да го предпазите от ненаситните гъсеници.

Можете да потърсите химикали, които се продават в магазина. Но кой уважаващ себе си градинар ще приложи химията в градината си, в случай че казусът не е сериозен? Точно по този начин, не е. Затова се употребяват национални способи, които са доста. Някои от тях оказват помощ, други не толкоз. Но до момента в който не го изпробвате сами, няма да сте уверени в успеваемостта на метода и назад, в неговата безполезност.

Една съседка ми показа за способ за битка с гъсениците по зелето. Много необикновен метод, с цел да бъда почтена, аз в действителност не повярвах в него. Но взех решение да опитам. Нужна ви е паста за зъби, най-евтината, без никакви добавки.

Една опаковка паста на литър студена чиста вода. Изстискайте пастата, залейте с вода, разбъркайте и оставете за два до три часа продуктът да се накисне. След избраното време изсипете сместа в спрей бутилка и просто напръскайте зелето.

Повтарях процедурата на всеки 8-10 дни. Не се появи нито една гъсеница или пеперуда. Използвах цялата тубичка единствено при първото напръскване. Всички последващи пъти използвах половин опаковка. Но това беше изцяло задоволително. Методът в действителност работи.

По зелето не остава аромат, налеп или усет на паста за зъби. Изобщо не можете да се притеснявате за това. Тази година си купих евтини пасти за зъби на промоция, похарчих малко пари, а ще ги употребявам цяла година.

Вижте още: Грижи за божура – ето по какъв начин да ви радва с буйни цветове

Споделих за този сполучлив способ за справяне с досадните гъсеници по зелето с всички мои родственици, към този момент и те го употребяват.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР