Гасенето на големия пожар в борова гора в района на

...
Гасенето на големия пожар в борова гора в района на
Коментари Харесай

Цяла нощ гасиха пожар край Твърдица


Гасенето на огромния пожар в борова гора в региона на община Твърдица продължи през цялата нощ, съобщи БГНЕС.

През нощта са се правили опити за прекъсване на разпространяването там, където има достъп до хора. Прави се просека, с цел да се ограничи огнището в северната част на масива. В гасенето взе участие и хеликоптер на военновъздушните сили. Очаква се през днешния ден да се включат и военни. Пожарът е обхванал над 500 декара. Община Твърдица уведомява жителите на града да демонстрират зоркост и да не оставят прозорците отворени през нощта заради заплаха от обгазяване.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов сподели, че са наранени към 300 дка борова гора, а масивът е към 2 хиляди дка. Пожарът е горящ от северната част на града, където е ромската махала. Според Атанасов с помощ от въздуха огънят ще бъде локализиран до няколко часа.

Десетки горски и доброволци също оказват помощ за преодоляване на стихията. Към момента няма заплаха за обитаемото място. Няма потърпевши хора и техника в региона на пожара.

Директорът на регионалната противопожарна работа в Сливен комисар Демирев съобщи, че в следобедните часове пожарът е деградиран и сега е низов. Това е станало с помощта на хеликоптера, който взе участие в гасенето и поради това, че вятърът малко е смълчан. Местността е труднодостъпна, с доста скали и дерета. Предполага се, че огънят е тръгнал от бунище в Твърдица. Целият масив, който гори, е с повърхност от 10 хиляди дка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР