Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през Г​КПП

...
Гърция започва да пропуска от 8 септември превозвачи през Г​КПП
Коментари Харесай

От днес: Гърция отвори ГКПП „Илинден - Ексохи“ за товарен транспорт

Гърция стартира да пропуща от 8 септември превозвачи през Г​КПП „ Илинден – Ексохи”, оповестиха от Министерството на външните работи на България.
Според публично оповестеното решение на министрите на опазването на здравето и на инфраструктурата и превоза на страната се позволява прекосяването на камиони за транспорт на артикули, като в транспортното средство би трябвало да има единствено един лидер.
Шофьорите би трябвало да попълнят Формуляр за локализиране на пасажери (PLF), който е належащо да бъде подаден минимум 24 часа преди влизането в страната, само че няма условие за негативен тест за COVID-19.
Външното министерство поддържа справедливите претенции на българските превозвачи за възобновяване на свободното придвижване на хора и артикули, като не е спирало да упорства пред гръцките управляващи за това. За това упорства персонално пред гръцкия си сътрудник Никос Дендиас и вицепремиерът Екатерина Захариева.
По въпроса за отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден – Ексохи” в Министерството на вътрешните работи бяха извършени няколко срещи с представители на гръцкото посолството у нас, а от задачата ни в Гърция отправяха неведнъж настояването на българската страна пред гръцките институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР