Гърция взима мерки за предпазване от мащабни пожари през лятото.

...
Гърция взима мерки за предпазване от мащабни пожари през лятото.
Коментари Харесай

Гърция се подготвя за борба с летните пожари

Гърция взима ограничения за предотвратяване от огромни пожари през лятото. Собствениците на непочистени имоти ще бъдат глобявани. Увеличават самолетите за битка с огнената буря.

Специалистите по горско стопанство и естествена среда предизвестяват държавното управление за огромен риск през лятото от огромни пожари, съобщи БНР.

Министърът на климатичните рецесии Василис Кикиляс също призна, че това лято Гърция ще бъде наранена от нови пожари, заради което се трансформира цялата теория за реакция.
Общините търсят и предизвестяват притежателите на имоти да се почистят от всичко, което може да провокира запалване на огън.

За да не пострадат къщи е подредено на притежателите да отстранен дървета и клони,които са в директен достъп със постройка.

Според изследванията планината Парнита е с максимален риск.

Местните управляващи разпоредиха неотложно да се приберат окосени треви и клони,които се намират в края на гората. Ако не се изпълнят наредбите на общините, притежателите ги заплашват високи санкции още от края на този месец.
Променя се цялата скица за реакция при пожар.

Засилва се присъединяване на самолети и хеликоптери за гасене по въздух.
Гърция подписа договорка с Канада за седем самолета за гасене на пожари, като два от тях са за общо прилагане на европейските страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР