Гърция вече прилага по-строг закон по отношение на мигрантите и

...
Гърция вече прилага по-строг закон по отношение на мигрантите и
Коментари Харесай

Мигранти без статут се връщат от Гърция в Турция


Гърция към този момент ползва по-строг закон във връзка с мигрантите и стартира да връща в Турция всички без право на протекция. Южната ни съседка повече няма да приема мигранти от Албания, Украйна, Индия, Армения и още осем африкански страни, съобщи БНР.

Жителите на островите, наранени от мигранската рецесия, приготвят всеобщи митинги.

Само ден след изказването на премиера, че „ Гърция няма ангажимент да приема стопански мигранти “, за Турция отпътува първата група от мигранти без право на бежански статут. Те са от лагера „ Мория “ на остров Лесбос.

По неотложност в Атина се възвърне преди два дни Министерството по миграцията, закрито след вдишване на властта от консерваторите. Увеличаването на мигрантската вълна наложи възобновяване на министерството, което да приложи новото законодателство. Правителството утвърди лист с 12 страни, от които не приема мигранти и ще бъдат депортирани неотложно в Турция.

Жителите на гръцките острови в Егейско море „ доближиха границите на търпението “ и се провеждат за всеобщи митинги идната седмица.

Местната власт отхвърли да извърши решение на държавното управление за основаване на лагери даже от затворен вид. Прехвърлянето на мигранти от островите навътре в страната също среща мощна опозиция от локалните поданици.

Правителството се опасява от  митинги в цялата страна, които биха довели до гражданско непокорство и засилва процедурата по репатриране.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР