Гърция възнамерява да изплати предсрочно над 7 млрд. евро заеми

...
Гърция възнамерява да изплати предсрочно над 7 млрд. евро заеми
Коментари Харесай

Предсрочно! Гърция амбицирана да изплати спасителния си заем към МВФ

Гърция има намерение да изплати предварително над 7 милиарда евро заеми от Международния валутен фонд и от сътрудниците си от еврозоната през идващите два месеца, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на двама публични представители.

Атина ще изплати общо 1,8 милиарда евро от МВФ - последната неизплатена част от общо 28 милиарда евро, които фондът даде на Гърция сред 2010 година и 2014 година в границите на избавителната стратегия.

Предвижда се до края на първото тримесечие страната да изплати и към 5,3 милиарда евро заеми от сътрудниците от еврозоната с падеж през 2022 година и 2023 година

Прогнозите са, че това ще разреши на Гърция да усъвършенства съотношението на обществения дълг към брутния вътрешен артикул.

Гърция изиска три интернационалните избавителни помощи от 2010 до 2015 година от Европейски Съюз и МВФ на стойност над 260 милиарда евро, с цел да предотврати банкрут.

Страната стартира да изплаща първите избавителни заеми на своите сътрудници от еврозоната предходната година, като се очакваше да изплати всички избавителни заеми до 2070 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР