Гърция въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България,

...
Гърция въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България,
Коментари Харесай

Гърция въвежда допълнителен тест за пристигащите от България, които не са ваксинирани или преболедували

Гърция вкарва спомагателен тест за ковид за идващите от България, които не са имунизирани и не са преболедували, като наложителен PCR или Rapid тест ще се прави на съответния граничен пункт при влизане в страната. По информация на посолството ни в Атина, при позитивен резултат от теста жителите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването й е 5000 евро, осведоми Министерство на външните работи.

Освободени от условието са жителите, които имат документ за имунизация за Covid-19, годен 14 дни след довеждане докрай на имунизационния курс или увещание за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.
 COVID-19 в Гърция: над 3 000 нови случая за денонощие COVID-19 в Гърция: над 3 000 нови случая за денонощие
Пандемията от ковид лиши още 35 живота в Гърция, като общият брой на умрелите в страната от началото на пандемията доближи 13...

Външно министерсто напомня, че при влизане на гръцка територия, жителите, които не са ваксинирали или не са преболедували ковид, следва да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизане в страната или негативен бърз (антигенен) тест, изработен до 48 часа преди пътуването.

Остава наложително попълването на Passenger Locator Form (PLF).

Придружителите на диагностицирани с Covid-19 имат опция да избегнат карантината и да се завърнат в страната, от която са пристигнали, при изискване че имат 2 негативни резултата от направени PCR или Rapid тестове в границите на 24 часа и носят от самото начало маска вид N 95.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Атина, както и с Генералното консулство в Солун.
 Гърция разисква наложително имунизиране за всички държавни чиновници Гърция разисква наложително имунизиране за всички държавни чиновници
Гръцкото държавно управление разисква наложително имунизиране освен на здравните служащи, само че и на всички държавни чиновници, съобщи БНР.&...

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР