Гърция ще отвори частните плажове в събота и музеите следващата

...
Гърция ще отвори частните плажове в събота и музеите следващата
Коментари Харесай

Гърция отваря плажовете

Гърция ще отвори частните плажове в събота и музеите идната седмица, споделиха здравните управляващи през днешния ден. Решението идва сега, когато мощно подвластната от туризма страна се готви за рестартиране на пътуванията на 15 май.

Музеите би трябвало да отворят още веднъж на 14 май - ден преди Гърция да започва публично своя туристически сезон – и ще бъдат последвани от открити кина с стеснен потенциал на 21 май и театри на 28 май, заяви Агенция Франс Прес.

Правителството стартира при започване на април да облекчава рестриктивните мерки, в началото наложени през ноември, като отвори още веднъж множеството магазини за търговия на дребно, като се изключи моловете. Последваха гимназиите, отворени седмица по-късно, и заведенията за хранене и кафенетата навън на 3 май.

Туроператорите обаче не чакат идването на доста хора преди юли.

Миналия месец бяха отстранени карантинните ограничавания за имунизирани или тествани пасажери от Европейски Съюз и дребен брой други страни, в това число Англия и Съединени американски щати.

Третата вълна от пандемията мощно удари Гърция с по-голямата част от над 10 000 смъртни случая в страната, настъпили през последните няколко месеца. Страната е записала над 350 000 случая на ковид при население от 10,8 милиона. Извършени са над 3,4 милиона имунизации и над един милион души са получили втората си доза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР