Гърция ще направи задължителни индивидуалните тестове у дома за COVID-19

...
Гърция ще направи задължителни индивидуалните тестове у дома за COVID-19
Коментари Харесай

Задължителни тестове вкъщи за работещите в сферата на услугите в Гърция

Гърция ще направи наложителни самостоятелните проби вкъщи за COVID-19 за работещите в областта на услугите - магазини, заведения за хранене, превоз, оповестиха гръцките управляващи, които стартират да ползват проект за постепенно отваряне на икономиката на страната, написа в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Гърция, която се оправи релативно добре с първата вълна на пандемията, бе принудена да вкара по-строги ограничавания, откакто броят на коронавирусните инфекции се усили в края на предходната година. Министри от държавното управление оповестиха през вчерашния ден, че след всеобщото даване на комплекти за самостоятелно тестване вкъщи за учениците в гимназиите и учителите, които се върнаха към присъствени занимания тази седмица, независимите проби ще бъдат въведени и за други професионални категории. 

Освен от работещите в областта на търговията, ресторантьорството и превоза, от 19 април ще се изисква един тест седмично да си вършат и работещите във компаниите за разчистване, фризьорските салони и игралните зали, заяви министърът на труда Костис Хадзидакис. 

" Ние залагаме на независимото тестване, с цел да направляваме разпространяването на пандемията на работното място ", съобщи министърът на труда и разгласи, че ще има санкции за работодатели, които не подсигуряват осъществяване на тестванията. 

Броят на инфектираните с новия ковид в Гърция доближи 304 184 души, а 9135 са умрелите с коронавирусна зараза, по данни към 14 април.
Болниците към Атина и Солун бяха подложени на голям напън през последните месеци. 

" Ситуацията в региона Атика, където живее близо половината от 11-милионното население на Гърция, обаче се стабилизира ", съобщи здравният министър Василис Кикилиас пред публицисти. Той прикани гърците да не се отпускат във връзка с спазването на защитните ограничения и да се имунизират. 

По думите му, Гърция ще получи спомагателен транш от 1,2 милиона дози ваксина на Pfizer-BioNTech до юни от оповестените през вчерашния ден от председателката на Европейска комисия спомагателни 50 милиона дози за второто тримесечие. Правителството възнамерява да имунизира всички поданици на островите с население до 10 000 души, оповестява още " Катимерини ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР