Гърция ще бъде блокирана днес 21 септември, от 24-часова национална

...
Гърция ще бъде блокирана днес 21 септември, от 24-часова национална
Коментари Харесай

Гърция блокирана от 24 часова стачка

Гърция ще бъде блокирана през днешния ден 21 септември, от 24-часова национална стачка. Протестът е против новия законопроект за труд.

В стачката ще се включат автобусни водачи, моряци, както и водачи. Профсъюзите на гимназиалните учители също са декларирали присъединяване в стачката.

Отново градският превоз, влаковете и фериботите няма да се движат, лечебните заведения ще обслужват единствено незабавни случаи.

Поради мобилизацията на водачи се чакат промени в полетите на самолетните компании, които в предходни стачки осведомиха пасажерите за променените полети със известие от компанията или от съответните туристически организации, посредством които са закупили билетите си. Засега обаче няма известия от Aegean и Olympic Air.

Гърците излизат още веднъж по улиците в митинг против препоръчаните от държавното управление промени по отношение на изискванията на труд заложени в новия законопроект.

Готвеният текст ще разреши втори трудов контракт, който не би трябвало да надвишава 5-часов работно време. Синдикатите обаче се притесняват, че това ще отвори вратата към злоупотреби и работа " на черно " до 16 часа дневно.

Освен това, законопроектът ще даде опция на пенсионерите без задоволително точки да продължат да работят до 74-годишна възраст.

След

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР