Гърция се готви за настъпващата гореща вълна Клеон, която се

...
Гърция се готви за настъпващата гореща вълна Клеон, която се
Коментари Харесай

Гърция се готви за настъпващата гореща вълна Клеон

Гърция се готви за настъпващата гореща вълна " Клеон ", която се чака да удари прилежащата страна на следващия ден и през целия уикенд. Властите предизвестяват, че жегата може да доближи 44 градуса, заяви " Та Неа ".

В допълнение към рисковите температури, които ще бъдат регистрирани през идващите три дни, метеорологите предизвестяват за голям риск от пораждане и разпространяване на пожари, изключително в елементи от островите в Източното Егейско море, Цикладите и Крит.

Според прогнозните данни на Националната обсерватория на Атина през днешния ден температурите също ще се покачат, като тук-там оптималните ще надвишават 40 градуса по Целзий.

В резултат на това по-голямата част от популацията на Гърция ще бъде изложено на рискови горещини.

Очаква се към 8,2 милиона души да изпитат температури над 37 градуса, а температури от 39 градуса ще обиден 620 хиляди души.
Очакваните високи температури в северната част на страната са 38 до 39 градуса, а в Централна Македония и вътрешността на Епир - 40 до 41 градуса.

В останалата част на континента се чакат 40 до 41, навътре в Централна Гърция 41 до 42, а в Тесалия 43 до 44 градуса.

В островите на Гърция могат да се чакат температури от 35 до 36 градуса в Йонийските острови, а на островите в източната част на Егейско море, Додеканезите и Крит се чакат температури от 37 до 40 градуса.

Правителството също взе защитни ограничения, като спря работата на всички публични услуги заради рисковите горещини и разреши на служащите от частния бранш да работят от у дома, в случай че попадат във високорисковите категории за топлинен стрес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР