Гърция регистрира рекорден брой новозаразени с Covid-19 - 2646 за

...
Гърция регистрира рекорден брой новозаразени с Covid-19 - 2646 за
Коментари Харесай

Гърция с нов кошмарен К-19 рекорд, експерти искат пълна карантина

Гърция записва рекорден брой новозаразени с Covid-19 - 2646 за денонощие. Най-много от тях са в Солун - 823.

Здравни специалисти упорстват пред премиера Кириакос Мицотакис да разгласи цялостна карантина в цялата страна.

Гръцкият министър-председател организира следващо съвещание по проблема за разпространяването на ковид, като епидемиолозите от щаба за битка с Covid-19в южната ни съседка упорстват той да разгласи цялостна карантина в цялата страна, предава БНР.

От кабинета на премиера оповестиха, че на следващия ден в 12:00 часа Мицотакис ще направи послание към гърците и евентуално ще сложи под карантина или цялата страна, или област Атика. Очаква се също по-продължителен полицейски час в цяла Гърция.

Досега единствено Солун и Серес са със възбрана за придвижване след 21:00 часа, до момента в който в другите рискови области рестриктивните мерки са от среднощ.

Министърът на опазването на здравето упорства за цялостна карантина в цялата страната за един месец.

Вече 70% от леглата в профилираните отделения за пациенти с ковид са заети, сочи информация от гръцкото министерство на опазването на здравето.

За следващ ден в сериозна обстановка са северните региони Драма, Кавала и област Родопи. От здравното ведомство в южната ни съседка оповестяват, че има организация за прекачване на пациенти от Северна Гърция в други региони, където има опция да бъдат настанени в профилирани лечебни заведения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР