Гърция разполага противоречиви оръжия със звукови вълни близо до границата

...
Гърция разполага противоречиви оръжия със звукови вълни близо до границата
Коментари Харесай

Гърция ще спира мигрантите съз звуково оръжие


Гърция разполага спорни оръжия със звукови талази покрай граница та с Турция , с цел да предотврати прекосяването на мигранти , заяви в. „ Сабах “, съобщи БГНЕС.

Страната възнамерява да употребява акустични устройства с огромен обсег (LRADs) покрай Александруполис против провинция Одрин по поречието на река Марица, с цел да разубеди тълпите мигранти от прекосяване на граница та към Гърция пешком или с лодка.

Атина изпрати и спомагателни граничари с четири безпилотни летателни апарата, 15 термокамери, 10 бронирани автомобила и пет катера покрай граница та с Турция , с цел да предотврати прекосяването на мигранти , заяви „ Дейли Мейл “.

Системите LRAD са подложени на критика за потреблението им при надзор на тълпата заради високия им потенциал в децибели, защото в началото са проектирани за връзка на далечни дистанции и се смятат за звуково оръжие.

Устройствата могат да причинят увреждане на слуха и други последствия за здравето. Те се употребяват от чиновници на реда в Съединени американски щати, Чехия, Япония, Испания, Полша и Англия

Правозащитните организации и турските чиновници разкритикуват нечовешкото отношение на Гърция към мигранти те, акцентира „ Сабах “.

Страната е изправена пред упреци за пукотевица по лицата, търсещи леговище, на нейната граница , употребявайки необятен набор от оръжия.

Гръцките сили отблъскват мигранти те, бежанците и търсещите леговище по суша или море, а в някои случаи ги изтезават и малтретират, изземват персоналните им движимости, излагат живота им на риск и даже предизвикват гибелта им, в нарушаване на интернационалното право.

Правозащитните групи, в това число Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), неведнъж приканиха Гърция да проверява настояванията за отдръпване.

Гърция неведнъж отхвърля да употребява противозаконна тактичност за защита на своите граници и на собствен ред упреква Турция , че е изпращала патрулни лодки за конвой на лодки с мигранти във водите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР