Гърция преминава през най-тежкото си водно бедствие. Хората в района

...
Гърция преминава през най-тежкото си водно бедствие. Хората в района
Коментари Харесай

Гърция преминава през най-тежкото си водно бедствие

Гърция минава през най-тежкото си водно злополучие. Хората в региона на Лариса и Волос в Гърция не могат да се оправят с тоновете тиня, които останаха след новата приливна вълна след бурята „ Елиас ”. Така домовете им, потопени при предходния циклон, в този момент още веднъж са цялостни с кал и парчета.

Гърция минава през най-тежкото си водно злополучие

В края на август страната пламна. Стотици пожари на голяма повърхност трансфораха в пепел цели села. След огъня пристигна водата. Лариса и Волос изчезнаха под приливната вълна.

Загинаха десетки

Още преди да се възвърне от циклона „ Даниел ”, стихията „ Елиас ” удари същите региони в Гърция. И водата се върна. Днес всичко е в тиня.

Възстановяването и почистването върви постепенно и трудно. Тоновете тиня изискват време, а хората чакат спокойствието и уюта си.


Лефокастро е с 20 коли в морето, виждат се единствено 3, останалите са в дълбините.

„ Свирепо унищожени сме, два пъти – първо с „ Даниел ”, в този момент с „ Елиас ”. Пътищата ги няма, нямаме водоснабдяване, разпадна се всичко. Такава стихия се случва рядко, в този момент опитваме да се възстановим ”, съобщи Майк Мицикос, кмет на Лефокастро.

Всички покрайнини на Волос в посока полуостров Пелион са мощно наранени. На доста места поради блокираните с тиня улици се основава пътен безпорядък. Задръствания се образуват и в дребните градчета, до момента в който багерите пробват да отпушват мостове и да почистват пътните артерии, съобщи NOVA.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР